Desperados komt uit Alken

Sinds deze maand wordt op de site in Alken van Brouwerij Alken MaesAlken ook Desperados gebrouwen. Het bier met tequila-aroma noteert een groei met twee cijfers in onder meer de Belgische supermarkten.

Desperados komt uit Alken

Annick Vincenty, CEO van Alken-Maes: “Bovendien blijkt uit ons marktonderzoek dat er nog veel potentieel is. Doordat we het bier voortaan zelf brouwen, zullen we nog beter kunnen inspelen op dit potentieel.

Momenteel vullen we het af op 50 cl blikken, maar we onderzoeken of we Desperados voor de Belgische markt ook op fles kunnen afvullen. Vandaag wordt dat geïmporteerd uit Frankrijk en Nederland.

Generatie Z en de Millenials zijn er gek op!

”Dat Desperados sterk groeit, staat echter in scherp contrast met de afnemende bierconsumptie in ons land. Annick Vincenty: “Desperados is een merk dat zeer sterk de aansluiting maakt bij jonge volwassenen, Generatie Z en de Millenials die op zoek zijn naar unieke belevingen.

De verkoop van Desperados Mojito, die we ook in Alken brouwen, zien we om dezelfde reden groeien.”Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer in Schiltigheim vlakbij Straatsburg. Het merk wordt ondertussen in meer dan 50 landen verkocht en is sinds 1996 eigendom van Heineken.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*