Delirium-brouwers pakken uit met zomers biertje: Paranoia

Met een leuke perstekst meldt Brouwerij Huyghe de komst van een nieuw biertje paronia. “Geef de hop door! Kijk niet meer achterom. Er schuimbekt een blauw nijlpaard achter je. Zijn ogen zijn op jou gericht. En je smaak staat op het punt het over te nemen. Dacht je dat je deze onhandige hippopotamus te slim af kon zijn? Dan zal u andere trucs moeten leren. Hij zal je opjagen tot je bezwijkt voor zijn fruitige smaken. Het is het niet waard je te verzetten. Een echt nijlpaard is al sneller dan een mens; deze blauwe variant is zo licht dat hij je gemakkelijk kan dragen. Als je zijn pluizige snuit voelt, heeft hij je en ben je zalig bedrogen. Paranoia is zijn naam, dit zoogbier maakt van jou wat je al lang niet meer mocht zijn: het sociale toogdier bij uitstek!”

Het lijkt erop dat België een nieuwe dierentuin heeft. Hoewel de brouwer van Paranoia meer een tovenaar is dan een dierenverzorger: naast de roze olifant van Delirium, slaagt Huyghe er ook in een blauw nijlpaard in zijn koelkast te krijgen.

Hippo bier

Het is geen toeval dat de jonge pils van Huyghe licht, hoppig en fruitig smaakt: “We kijken hoopvol naar de toekomst”, verklaart Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij Huyghe en vierde generatie aan het roer van de Melse-brouwerij. “Steeds meer bierliefhebbers vragen naar lichtere, fruitige en hoppige variëteiten. Vooral als het weer mooi weer wordt. Trouw aan onze waarden zijn wij er trots op Paranoia te lanceren, een product van kwaliteit en uitmuntendheid dat zichzelf niet al te serieus neemt, maar de consument wel.”

Een lichter bier met een sterkere smaak

Paranoia is gebrouwen met 85% gerstemout en 15% tarwemout. Het alcoholgehalte is 5,6%. “De ale gist, traditioneel gebruikt voor minder alcoholische (wit) bieren, zorgt voor een lange en aromatische afdronk,” legt Joris uit, de brouwmeester die dit bier in 33cl blikjes ontwierp. De “hip-hop groep” is samengesteld uit Amerikaanse en Duitse smaken: Polaris, Cascade, Centennial. De aroma’s zijn te danken aan de dry hopping van Mosaic en citrus. Vergeet vooral niet dat het “hiphopbier” een zeer toegankelijke dorstlesser is dankzij zijn volle smaak en tropische fruitsmaken (abrikoos, ananas, passievrucht, enz.) – perfect voor het vroege voorjaar!

Hypokinetisch plezier

Onnodig te zeggen dat Delirium’s roze olifant het blauwe nijlpaard inspireerde. Tenslotte neemt humor meer dan ooit een belangrijke plaats in in Huyghes filosofie. “Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan plezier. We willen dat hun leven weer een lichter tintje krijgt,” benadrukt De Laet. “We zullen onze paranoia laten dansen, zingen en vieren als de goede tijden terugkomen, letterlijk en figuurlijk.”

Voor wie de nieuwe “melse trend” nu al wil uitproberen, Paranoia is vanaf vandaag te vinden op tap bij Colruyt, slijterijen en binnenkort bij een selectie van slijterijen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*