Deliria, een Belgisch bier gebrouwen door vrouwen: “Geen fruitbier, maar een bier met karakter” is 10 jaar oud

Een fijne, delicate bitterheid met een pittig karakter en impressies van appel en chardonnay: dat belooft de Roze Olifant-brouwerij over Deliria. Het jaarlijkse gelimiteerde speciaalbier van brouwerij Huyghe, wordt net als Delirium Tremens gebrouwen met pure, natuurlijke ingrediënten die het bier zijn karakteristieke smaak geven. De Deliria-variant is echter een beetje anders, wat ondertussen is die 10 jaar oud en evenzoveel keer al uitsluitend door vrouwen gebrouwen.

Deliria”, het in beperkte oplage uitgebrachte zusje van “Delirium Tremens”, werd ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag met zorg en precisie gebrouwen door een groep enthousiaste vrouwen. Inmiddels is de single batch van 450 hectoliter Deliria gebotteld en is het speciaalbier klaar om de wereld te veroveren vanuit de schappen van diverse drankenmarkten en Cora.

Geen fruitbier

“Ik ben heel blij dat het geen fruitbier is, want een fruitbier associeer je natuurlijk met vrouwen”, zegt Hannah van Ongevalle, barvrouw bij The Pharmacy en een van de vrouwen die meedeed aan de bierdag. Het is een bier met veel karakter, maar ook elegant en vol van smaak.

De verschillen

“Deliria en Delirium Tremens hebben allebei een alcoholgehalte van 8,5%, maar het is niet hetzelfde bier”, zegt Brouwerij Huyghe. Er zijn toetsen van appel en chardonnay die je niet terugvindt in de traditionele Delirium Tremens.

Deliria heeft een lichtere kleur, een evenwichtige smaak met fruitige toetsen en een iets bitterdere afdronk. Deze “bittere pils” bevat 4 granen, 3 hopsoorten en een andere gist dan zijn zus Delirium Tremens.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*