Deense wereldleider (DSI Freezing) in plaatvriezen neemt twee aanvullende bedrijven over: CES en Dantech


De Deense onderneming DSI Freezing Solutions A/S, marktleider op het gebied van plaatvriestechnologie, heeft Cryogenic Equipment and Services NV (CES) overgenomen en Dantech Freezing Systems A/S (Dantech). Als een nieuwe wereldreus, heeft de groep nu de het breedste scala van industriële vries-, koel- en warmtebehandelingsoplossingen voor de voedselverwerkende industrie. “Met deze twee strategische overnames zijn we nu de enige wereldspeler om de voedingsindustrie het volledige gamma van beschikbare vriestechnologieën aan te bieden, en een breed scala aan oplossingen inzake koeling en warmtebehandeling van voedsel,” zegt Lars Priess, CEO van DSI Freezing Solutions A/S.

DSI Freezing Solutions A/S (DSI) heeft zijn portefeuille uitgebreid met de overname van het Belgische bedrijf CES, gespecialiseerd in cryogeen invriezen, en Dantech, een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van mechanisch invriezen Dantech, een van ’s werelds grootste leveranciers van mechanische vriestechnologieën, waaronder spiraal- en tunnelvriezers. tunnel vriezers. Daardoor is DSI nu de enige wereldwijde leverancier van alle drie de vriestypes bevriezende technologieën, waardoor belangrijke synergieën ontstaan voor haar huidige en toekomstige klanten.

Drie bedrijven worden één

Sinds de overname in 2017 door Procuritas Capital Investors, een Scandinavisch private-equityfonds, heeft DSI gewerkt aan het bouwen van een sterk platform voor voortdurende groei, ten eerste via de overname van zijn jarenlange partner Erlinord, die het geautomatiseerde deel van het plaatvriesproces voor zijn rekening neemt, en ten tweede via grote investeringen in productie, verkooporganisatie, testlocaties, R&D en IT-systemen. Vandaag de dag heeft DSI vestigingen in Denemarken, Korea, Singapore, Rusland en de VS.


CES

Oorspronkelijk opgericht in 1989 door Karel Vanackere, is CES uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke leveranciers van cryogene vriestechnologie ter wereld. Vanuit haar hoofdzetel in België levert zij vooral aan de voedingsindustrie, maar ook aan de farmaceutische en de metallurgische sector. In de Verenigde Staten produceert de onderneming vrijwel uitsluitend apparatuur voor de levensmiddelenindustrie.
Hans Vanackere, die nu op het punt staat om de teugels over te dragen en zijn functie als CEO neer te leggen, legt uit: “We wilden ervoor zorgen dat het bedrijf kon blijven groeien, Wij moesten een partner van hoog kaliber vinden: een koper met een diep inzicht in de branchekennis, met een focus op kwaliteit en klanttevredenheid, maar ook met een ambitieuze visie op de toekomst van CES.

Dantech

” Dantech is opgericht in 2017, en tot de recente overname was het bedrijf eigendom van Henrik Ziegler en Carsten Bak Andreasen. Ontstaan uit een fusie tussen Dantech Freezing Systems Pte. Ltd. en Innosteel A/S, heeft het bedrijf meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van koel- en vriesoplossingen aan de voedingsindustrie. Na een snelle groei, vooral in de afgelopen jaren, is de onderneming de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste leveranciers van mechanische vriezers en tunnelvriezers), en is ook gespecialiseerd in spiraalovens. Het hoofdkwartier van Dantech heeft zijn hoofdkantoor in Aalborg en is actief in de VS, Singapore, Mexico, Rusland, Polen en Duitsland. Henrik Ziegler zegt: “We waren op zoek naar een partner die onze toekomstige groei kon stimuleren en ondersteunen en Carsten Bak Andreasen voegt daaraan toe: “Het was ook belangrijk om een koper te vinden die zou streven naar het creëren van nieuwe kansen voor onze werknemers, parallel met de ontwikkeling van het bedrijf. ” Henrik Ziegler zal managementfuncties behouden in de nieuw uitgebreide onderneming.

Wereldspeler

Met de overname van deze twee bedrijven heeft de markt voor levensmiddelentechnologie er nu een nieuwe wereldspeler bij, terwijl Denemarken zijn leidende positie in deze sector verder consolideert.
Ondanks de Covid-19 pandemie heeft DSI Freezing Solutions A/S zijn winstmarge met 5% en de omzet met 10% in 2020 zien toenemen – en de onderneming is van plan de lat nog hoger te leggen in de komende jaren. “Met onze nieuwe configuratie en in totaal bijna 300 medewerkers verwachten wij een omzet te behalen van DKK 500 miljoen in 2021,” zegt Lars Priess, die eraan toevoegt: “We zullen nog dichter bij onze klanten kunnen komen met een sterke productie en dienstenstructuur in Europa, de VS en Azië. Bijna de helft van onze klanten gebruikt verschillende vriestechnologieën, en zij kunnen nu van één enkele leverancier kopen.”


Drie vriestechnologieën

De drie vriestechnologieën (plaatvriezen, cryogeen vriezen en mechanisch vriezen) vullen elkaar aan en zijn geschikt voor de productie van lage en hoge volumes, alsook voor IQF, blokvriezen en invriezen in bulk. Bovendien bestrijken deze technologieën vrijwel alle levensmiddelen, van vlees, vis en gevogelte (met inbegrip van bijprodukten) tot groenten en fruit en kant-en-klaarmaaltijden. En alle drie de bedrijven delen al een passie voor kwaliteit en voor het verminderen van hun milieu-impact. Alle drie de bedrijven streven naar groenere oplossingen om een verschil te maken voor toekomstige generaties, maar ook om tegemoet te komen aan de strategische behoeften van de klanten van vandaag naar duurzaamheid toe.Klanten willen nu eenmaal een lager energie-, chemicaliën- en waterverbruik. DSI Freezing kan als leverancier van hoogwaardige technologische oplossingen en door zijn een sterke expertise en met de visie op duurzaamheid hierbij een grote rol spelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*