“De Week van de Smaak” zet Vlaamse eetcultuur in de kijker

De 17de editie van “De Week van de Smaak” onthult dit jaar het thema “Smaakmakers”. Van 30 oktober tot 5 november kunnen mensen van alle leeftijden een culinaire reis maken door Vlaanderen en Brussel. De Vlaamse eetcultuur staat centraal via honderden uiteenlopende initiatieven en activiteiten.

“De Week van de Smaak” is het hoogtepunt van de culinaire cultuur. Tijdens de herfstvakantie, van 30 oktober tot 5 november, staat de 17e editie in het teken van “Smaakmakers”. De organisatie legt het thema uit met de woorden: “Van het traditionele zout en peper dat je aan je gerecht toevoegt om de smaak te versterken, tot het creëren van nieuwe, innovatieve smaken, en alles daartussenin.” Verder belichten ze verschillende bijdragers aan de Vlaamse eetcultuur, waaronder boeren met verse seizoensgroenten, lokale producenten met artisanale lekkernijen, topchefs met originele creaties, hobbykoks met verrassende wereldkeuken en voedingswetenschappers met innovatieve productietechnieken. Allemaal geven ze op hun eigen manier smaak aan onze Vlaamse eetcultuur. “De Week van de Smaak” is een initiatief van Ondernemerscentra West-Vlaanderen.

Publiek

Dit jaarlijkse publieksevenement over smaak en eetcultuur vindt plaats in heel Vlaanderen en Brussel. Het evenement focust op participatie, interactie en beleving. De vorige 16 edities leidden tot tal van initiatieven en activiteiten, gaande van proeverijen, markten en buurtfeesten tot culinaire workshops, lezingen en tentoonstellingen. Dit jaar organiseren honderden deelnemers, waaronder restaurants, bedrijven en openbare instellingen, verschillende activiteiten om de Vlaamse eetcultuur in de kijker te zetten.

Enkele voorbeelden

In Gent kun je bijvoorbeeld wereldse smaken en specerijen ontdekken. Tijdens de kookworkshop “Veggie = Halal” met chef-kok Hülya leer je over zhug, dukkah en oranjebloesemwater. Als je op zoek bent naar een vakantieactiviteit met kinderen, kun je de workshop pannenkoeken bakken volgen in Jeugdhuis De Nartist in Temse. En wie liever uit eten gaat, kan deze week terecht bij Taratata in Hasselt voor het speciale “Week van de Smaak-menu”, een viergangendiner met Franse hoevekip, bloemkool, bechamel en koolrabi als hoofdgerecht.

Als je nu al begint te watertanden, kun je de volledige activiteitenkalender en eventuele toegangsprijzen vinden op de website van het evenement: www.weekvandesmaak.be.

Bron: Vilt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*