De voedings- en drankenindustrie lanceert prioriteiten voor de EU-instellingen

FoodDrinkEurope, de organisatie van de Europese voedingsmiddelen- en drankenindustrie, heeft vandaag haar beleidsprioriteiten voor de EU-instellingen bekendgemaakt met het oog op de komende EU-verkiezingen later dit jaar.

Als grootste productiesector en grootste werkgever in de EU is de Europese voedingsmiddelen- en drankenindustrie in alle moeilijke tijden veerkrachtig gebleven. Om te kunnen blijven groeien, innoveren en nieuwe banen te creëren, hebben we het juiste ondernemingsklimaat nodig om te kunnen opereren. We zijn bereid om de daad bij het woord te voegen en de beleidsmakers van de EU om hulp te vragen:

  • Het belang van voedsel in het EU-beleid erkennen
  • Zorgen voor betere regelgeving en minder versnippering van de interne markt
  • Een eerlijke en sterke agrovoedselvoorzieningsketen garanderen
  • Een betere dialoog tussen industrie, burgers en wetgevers mogelijk maken
  • Investeren in voedseleducatie
  • Een sterke agenda voor de handel in levensmiddelen in de huidige mondiale context vaststellen
  • Uitvoering van een ambitieus voedselonderzoek en innovatiebeleid

‘Let’s step up to the plate’,

De publicatie van FoodDrinkEurope, getiteld ‘Let’s step up to the plate’, schetst op een duidelijke en beknopte manier de belangrijkste prioriteiten van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie onder vier pijlers, namelijk: Voor een interne markt met een doel, het voeden van de Europese economie, het voorzien in de behoeften van de consument en het duurzaam laten groeien. Het verslag concentreert zich op belangrijke wetgevingsdossiers en kwesties waarop de wetgever direct of indirect invloed zal hebben. Het verslag moedigt de wetgevers ook aan om zorgvuldig na te denken over een prominentere plaats voor de voedingssector in de institutionele opzet, bijvoorbeeld door de oprichting van een directoraat Voeding in de Europese Commissie en een speciale Interfractiewerkgroep Voeding van het Europees Parlement.

Mella Frewen

Over de lancering van het verslag zei de directeur-generaal van FoodDrinkEurope, Mella Frewen: “Er moet nog veel worden gedaan en wij zijn vastbesloten om onze successen in het volgende institutionele mandaat voort te zetten. Nu de Europese Unie een nieuwe en uitdagende periode ingaat, zullen de beleidsmakers van de EU een beslissende rol spelen bij het leggen van de basis voor stabiliteit en welvaart voor de toekomst. Dit is een belangrijke verantwoordelijkheid die een positieve betrokkenheid van alle betrokken partijen vereist. Wij zien uit naar een nauwere samenwerking in de komende jaren”.

download het rapport

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*