De verkoop van Belgisch bier blijft dalen

In de eerste acht maanden van 2020 daalde de verkoop van Belgisch bier met 20% ten opzichte van dezelfde periode in 2019, volgens de Belgische Bierbond.

De Belgische brouwerijen kondigden in hun jaarverslag aan dat 2019 een goed jaar zou worden. Op dat moment was het al duidelijk dat de bierconsumptie in de eerste vijf maanden van 2020 door de coronacrisis en de sluiting van de horeca al drastisch was gedaald.

Verkoop stijgt eventjes in juni


Het aantal verkochte volumes in de retail- en hotelsector is eind augustus met 20% gedaald ten opzichte van de eerste acht maanden van 2019. “Bij de heropening van de horecasector in juni was er een lichte stijging van de omzet”, legt Nathalie Poissonnier van de Belgische Brouwers uit. “Maar in juli en augustus ging de achteruitgang weer verder.

Poissonnier verwacht niet dat 2020 als geheel een goed jaar wordt. “Natuurlijk hebben we geen kristallen bol. We zouden genoegen nemen met een status quo, maar ik vrees dat hij te optimistisch is. Alles zal afhangen van de ontwikkeling van het coronavirus en de te nemen maatregelen,” zei Poissonnier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*