De positieve kracht van ventilatie op COVID-19

Het is een feit dat COVID-19 een grote invloed heeft op de mensen op het werk. Bij Flanders’ FOOD en Fevia, in samenwerking met VITO, UGent en WTCB, zijn we ervan overtuigd dat de ervaring die de laatste jaren werd opgedaan op het vlak van “ventilatie” in onze industrie een deel van de oplossing is om te focussen op het positieve effect op het “welzijn” van de werknemers.

Bij Flanders’ FOOD en Fevia, in samenwerking met VITO (onafhankelijke Vlaamse onderzoeksorganisatie op het gebied van schone technologieën en duurzame ontwikkeling), UGent (Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur) en het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw), zijn we ervan overtuigd, dat de ervaring die wij de laatste jaren op het gebied van “ventilatie” in onze sector hebben opgedaan, deel uitmaakt van de oplossing om het “welzijn” van de werknemers te verbeteren in de productieruimten, maar ook in de kantines, de kleedkamers, de kantoortuinen, de gezondheidsruimten, enz. …. positief. ..
Beginnend met een algemeen overzicht over dit onderwerp, willen we praktische cases, technieken en oplossingen aanreiken die inspiratie kunnen bieden voor de verschillende (werk)ruimtes in uw gebouwen.

PROGRAMMA


Toelichting bij het algemene kader van de sectorgids door Anke Grooten (verantwoordelijk voor sociale zaken) – Fevia
Toelichting door Marianne Stranger (senior onderzoeker – binnenluchtkwaliteit) – VITO

 • Ventilatie in het kader van de preventie van SARS-COV-2
  Toelichting door Jelle Laverge (Hoofddocent – Fysica van Gebouwen en Technische Systemen) – UGent
 • CO2 als ventilatie-indicator voor SARS-COV-2: een valse vriend?
  Bedrijfsverhaal door Stefaan Van Engeland (Senior Safety Coordinator) – Milcobel
  Bedrijfsverhaal door Maarten Deman (Business Development Manager) en Michel van der Linde (Energy and Process Engineering Consultant) – Synergo
 • Analyse van het klimaatcomfort en concept van de klimaatregeling in industriële gebouwen
  Verkoopverhaal van Els De Bie (Area Sales Manager BELUX) – Zehnder Clean Air Solutions
 • Maximale hygiëne tijdens en na Covid: omdat industriële luchtzuivering de sleutel kan zijn tot de groei van uw bedrijf.
  Flanders FOOD gaat ook op zoek naar duurzame oplossingen door een onderzoeksproject toe te lichten over de toepassing van luchtzuivering op basis van HEPA in tafels – de kroontafel van Pascal Mannekens (creatief ondernemer) – Bedking-Ergopolis.

Dit thematisch evenement is een van de initiatieven die FOOD Vlaanderen in het kader van het Vlaio #Industry partnerschap organiseert voor bedrijven die meer willen weten.

Beeld: Wikimedia Commins

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*