De Poes gaat tafelbier brouwen

Half februari wil brouwmeester Stijn David van de Tieltse brouwerij De Poes een nieuw bruin tafelbier lanceren. De Poes Tafelbier Bruin wordt een bier met zoete toetsen en een alcoholpercentage van 1,8%. “In de jaren ’70 en ’80 was tafelbier alomtegenwoordig,” legt Stijn uit, “ik vind het jammer dat deze traditie verdwenen is.

Op dit moment rijpt het nieuwe tafelbier De Poes in de rijpingstanks van Tielt. Het is de verwezenlijking van een oude droom, want de brouwer had al lang het idee om een tafelbier te brouwen.

Stijn: “Ik ben een kind uit de jaren 70. Toen ik een kind was, was bier een vast onderdeel bij het eten van een familiemaaltijd. We dronken het zelfs op school. Dit idee om tafelbier te brouwen is natuurlijk een beetje nostalgie naar vroegere tijden… Anderzijds daag ik mezelf zo als brouwer uit. Vergis je niet. Tafelbier lijkt misschien makkelijk, maar een goed tafelbier brouwen vraagt toch wat reserach en onderzoekswerk. Het is een proces van trial and error. Alcohol is een zeer belangrijke smaakgever. Die moet evenwel heel beperkt blijven. Daarom vraagt dit bier een uitgekiende balans van ingrediënten!

De zoektocht naar alcoholarme alternatieven

Voor Valentijnsdag zal het bier verkrijgbaar zijn in 33cl en 75cl flessen. Er worden momenteel etiketten ontwikkeld. Het valt nog te bezien hoe populair het zal zijn. “Natuurlijk zijn de drinkgewoonten een beetje veranderd, maar veel mensen zijn op zoek naar alcoholarme alternatieven. Als microbrouwer wil ik daar ook graag op reageren. Er is ook een voorzichtige groei in niet-alcoholisch bier. Vraag is of het dan nog wel om bier gaat? Lukt het experiment, dan komt er ook een blonde versie!

rij_De_Poes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*