De microbrouwerij 4KNT presenteert zijn nieuwe installatie van 20.000 liter

In een industriële gebouw in Stekene staan ketels en gisttanks waar de drie vrienden uit Steken, Chris De Bruyne, Bert Van Hooste en Peter Van Severen, hun microbrouwerij 4KNT uitbaten. Begin december 2022 presenteerden ze hun nieuwe brouwapparatuur.

“We zijn een beetje anders dan de anderen. Nen vierkanten” is de dialectterm voor een koppig persoon die soms tegen de ratio in toch doet wat hij wil. En misschien zijn wij ook wel een beetje zo,” lachte het trio bij het voorstellen van hun nieuwe installatie.

Historie

4KNT werd opgericht in 2018 en is nu officieel een ambachtelijke brouwerij met verschillende uitstekende bieren. Vorig weekend hielden ze een feestelijke opening om hun nieuwe faciliteit onder de aandacht te brengen. “We hadden een zeer trage start. Maar we hadden ruimte om te groeien en de vraag naar onze bieren nam met de dag toe. Met de opbrengst van de verkoop konden we onze nieuwe faciliteit bouwen.

Bier is onze passie

“Het is en blijfteen hobby, we hoeven geen geld te verdienen.”, zegt brouwer Peter Van Severen. De nieuwe faciliteit is niet klein, er kan 20.000 liter bier worden geproduceerd. “Wij willen echter geen bier brouwen voor derden. Wij zijn geen commerciële onderneming. Hoewel het natuurlijk goed is dat steeds meer cafés en restaurants ons weten te vinden. De afgelopen jaren hebben we een paar prijzen gewonnen, en dat heeft natuurlijk effect gehad. We krijgen ook geweldige technische en marketingondersteuning van Brouwerij De Koninck en La Chouffe. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Dat het ook al eens mis kan gaan, bleek eerder dit jaar toen een batch van 2.000 liter niet aan de eisen van het trio voldeed. “Op dat moment hadden we de keuze om het bier weg te gooien of te proberen er toch iets van te maken. Dus kwamen we op het idee om een gin te maken. We hebben het bier laten distilleren om er een 100 liter 4KNT limited biergin aan over te houden. Het was een leuk experiment, maar niet voor herhaling vatbaar. Tenslotte is en blijft bier onze passie.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*