De Koninck lanceert “Lost in spice” voor zomertijd

Zondag 27 maart zetten we de klok een uur vooruit. En dat betekent ook: tijd voor Lost in Spice. Want vanaf dan stroomt het zomerbier opnieuw uit de tap in de De Koninck Bar. Met kruidige aroma’s en frisse citrustoetsen laat Lost in Spice de zon schijnen in je glas.

Niet alleen het kwik op de thermometer gaat de hoogte in, ook in de brouwzaal van de Stadsbrouwerij stijgt de temperatuur gevoelig. De brouwketel draait er op volle toeren en de hopgun – met daarin kruiden in plaats van hoppen – doet overuren. Ín die brouwketel: Lost in Spice, het 6,5 % vol. sterke blonde zomerbier van De Koninck. Meesterbrouwer Sven Dekleermaeker brouwde het bier voor het eerst in 2017. Sindsdien wordt het bier traditioneel steevast gelanceerd bij het ingaan van de zomertijd. Sven Dekleermaeker, brouwmeester: “Lost in Spice is een fris, kruidig en zomers bier. Ik kijk al uit naar de lange zomeravonden hier in de binnenstraat van onze Stadsbrouwerij. Laat die zon maar komen.

Kenmerken

”Lost in Spice met toetsen van kardemon, gember, korianderzaad en citroen wordt omschreven als een New Antwerp Spiced Ale (NASA) om het overzicht van de bierstijlen nog wat gecompliceerder te maken. Ook tof: Je proeft Lost in Spice ook op de ‘Harmony Afterworks’. Buren Fosbury & Sons, Stadsbrouwerij De Koninck & YUST – drie locaties in de meest gezellige buurt van Antwerpen – organiseren élke vrijdag een afterwork op één van de drie plekken. De afterwork op vrijdag 1 april vindt plaats in de De Koninckbar en staat helemaal in het teken van Lost in Spice. Dat belooft vuurwerk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*