De kombucha rage zet door, nu in een “Zero” versie

GUTsy Captain Kombucha is een bewuste keuze voor iedereen die de kapitein van zijn eigen leven wil zijn. Kombucha, oorspronkelijk gemaakt van gefermenteerde groene thee, wint over de hele wereld aan populariteit als smakelijk alternatief voor frisdrank – en met een goede reden. De natuurlijke ingrediënten en mogelijke helende krachten maakten het populair in de hippiecultuur van de jaren zestig, en de laatste jaren maakt het een comeback. Pikant, wrang, en gemaakt volgens een oud Aziatisch recept. GUTsy Captains lanceert een suikervrije versie met behoud van het authentieke productieproces en de bekroonde smaakformule.

Het was even wennen aan het jarenlange succes van “kombucha” in Oost-Azië, maar nu is deze gefermenteerde nieuwkomer op veel trendy menu’s en schappen te vinden. Geen wonder, want de verfrissende drank is vol van smaak en past perfect in een bewuste levensstijl.

Het juiste evenwicht: wat een (gut) feelingl!

Peter Matuska, oprichter van The GUTsy Captain Kombucha: “Steeds meer mensen kiezen voor heerlijke alternatieven voor frisdrank. Kombucha past perfect in de gezonde, alcoholvrije trend. Vanaf het begin was het ons doel om een 100% authentieke en biologische kombucha te maken met alle gezondheidsvoordelen en een heerlijke en toegankelijke smaak.” De Slowaakse ondernemer werd geïnspireerd door een reis naar de Verenigde Staten, waar hij het drankje voor het eerst uitprobeerde. Hij voelde een sterk positief effect op zijn humeur en begon samen met zijn medeoprichter Matus Vavercak te experimenteren. Met een grote glazen pot, wat thee, een verhuizing naar Portugal – waar ze het perfecte klimaat vonden om lekkere kombucha te maken – en een flinke dosis geduld, gingen ze aan de slag. “We zijn erg trots op de prijzen die we al hebben ontvangen voor onze smaken. Het is het bewijs dat onze intuïtie juist was,” zegt Matuska.


Mind the GUT – Gefermenteerde limonade maakt het heel gemakkelijk om een smakelijke en bewuste keuze te maken.

De suiker- en alcoholvrije drank

Captain GUTsy Kombucha wordt nog steeds met de hand en in kleine batches gemaakt. Door het goed gecontroleerde gistingsproces zijn er geen conserveringsmiddelen nodig en kan het buiten de koelkast worden bewaard, maar smaakt het verser. Perfect voor wie onderweg is. Het originele Kombucha-assortiment bevat een klein percentage natuurlijke suiker die overblijft na fermentatie. De nieuwe ZERO editie is iets meer gegist, dus het percentage is nul. Steffi Haazen, voedingsdeskundige bij Dr. Goodfood: “Kombucha is een gefermenteerd product dat bijdraagt aan een goede darmgezondheid, daarom is het geschikt voor een puur, bewust dieet. Voor wie bijzonder bewust met suiker omgaat, is de Zero-variant een goede optie; die is volledig suikervrij dankzij een langer gistingsproces”. Een dubbele bewuste keuze, dus. En niet alleen als vervanger voor een biologische limonade, maar ook voor het komende drinkseizoen. Matuska: “Dankzij de intense smaak is kombucha een ideale dorstlesser: als je buiten in de tuin of op het balkon van de zon aan het genieten bent, of binnenkort weer het terras op kunt, ben je wel toe aan een heerlijk (en alcoholvrij) drankje.” Jij bent de kapitein, en met een scheutje suikervrije kombucha ben je in een mum van tijd op weg naar een bewuste zomer.”

GUTsy Captain Kombuchas | 7 verfrissende smaken.

Original, Gember & Citroen, Framboos, Ananas & Perzik, Granaatappel, Passievrucht en Kokosnoot. Het ZERO-assortiment is gelanceerd in de drie populairste smaken van het gewone assortiment: Original, Ginger & Lemon en Raspberry. De drankjes zijn onder meer verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Ekoplaza, COOP, Hoogvliet, de Online Apotheek, Marqt, Body & Fit en Crisp.

Over GUTsy Captain Kombucha
GUTsy Captain Kombucha is in 2017 opgericht door Peter Matuska en Matus Vavercak met de visie om 100% authentieke kombucha te maken met toegankelijke smaken. Hiervoor verhuisden ze naar Portugal, waar ze het perfecte klimaat vonden om kombucha van hoge kwaliteit te produceren. Kombucha wordt tegenwoordig met de hand gemaakt volgens het oorspronkelijke Aziatische recept, met alleen de beste natuurlijke ingrediënten en gefermenteerde groene thee. De gisting vindt plaats in kleine batches gedurende verschillende weken. Het biologische kombucha-assortiment omvat 7 heerlijke smaken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*