De Coca-Cola Company kondigt leningsovereenkomst aan met Ioniqa Technologies om moeilijk te recyclen plastic afval te transformeren in PET van hoge kwaliteit

Overeenkomst met Ioniqa weerspiegelt investeringen in veelbelovende nieuwe recyclingtechnologieën

ATLANTA, 13 december 2018 – The Coca-Cola Company kondigde vandaag een nieuwe overeenkomst aan waarbij een lening wordt verstrekt aan Ioniqa Technologies (Nederland) om de ontwikkeling van Ioniqa’s eigen technologie voor de productie van hoogwaardige, gerecyclede PET-inhoud uit moeilijk te recyclen PET-afval te vergemakkelijken. De overeenkomst is bedoeld om de ontwikkeling en toepassing van hoogwaardig gerecycled PET-inhoud voor gebruik in flessen die gebruikt worden door The Coca-Cola Company te versnellen.

Deze investering ondersteunt de globale visie van het bedrijf om te werken aan een wereld zonder afval, met als doel om tegen 2030 verpakkingen te creëren die voor minstens 50% uit gerecycleerd materiaal bestaan. De nieuwe technologie ondersteunt de circulaire economie voor kunststoffen door het mogelijk te maken dat verpakkingen zoals gekleurde PET-flessen die mogelijk zijn uitgesloten van bepaalde recyclingstromen, worden gerecycled tot verpakkingen van levensmiddelenkwaliteit.

Versnelling hoger

De overeenkomst is bedoeld om de recyclingstechnologie van Ioniqa voor PET versneld uit te breiden. Ioniqa heeft een eigen recyclingtechnologie ontwikkeld die in staat is om moeilijk te recyclen PET-houdend afval zoals gekleurde flessen om te zetten in gezuiverde polymeerbouwstenen die later kunnen worden omgevormd tot hoogwaardig PET. De technologie is gevalideerd op de demonstratie schaal met waardeketenpartners, en er wordt in Nederland een 10 kMT-installatie gebouwd voor ingebruikname in 2019.

Circulaire economie

“Onze investering in nieuwe en baanbrekende recyclingtechnologieën is een kans voor een belangrijke stap in de richting van het sluiten van de kringloop en het creëren van een circulaire economie voor PET”, aldus Robert Long, Chief Innovation Officer van The Coca-Cola Company. “We zijn van plan om te blijven investeren in de ontwikkeling van de juiste partnerschappen en initiatieven – zoals met Ioniqa – om onze visie op een wereld zonder afval te ondersteunen”, aldus Robert Long, Chief Innovation Officer van The Coca-Cola Company.

“Samenwerken met The Coca-Cola Company is een verdere validatie van onze reis om dit unieke proces te lanceren om moeilijk te recycleren PET-afval om te zetten in voedselveilig materiaal van hoge kwaliteit”, aldus Tonnis Hooghoudt, CEO van Ioniqa. “Het Ioniqa-proces zorgt voor een aanzienlijke terugwinning en hergebruik van plastic materialen die anders misschien niet gerecycleerd zouden worden, terwijl het PET van hoge kwaliteit voor levensmiddelenkwaliteit levert. De lancering van onze fabriek volgend jaar zal een stap voorwaarts zijn in de transformatie van moeilijk te recycleren PET kunststof naar een breder inzetbaar gerecycled materiaal, wat de visie van Coca-Cola ondersteunt.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*