De Circus Brouwerij volledig in het nieuw in Heestert

De Circus Browerij heeft net geïnvesteerd in een nieuwe brouwerij met negen nieuwe gistingstanks. De brouwerij, die zeven jaar geleden van start ging in het dorpje Heestert, is nu gevestigd in een atelier op de parking van de geklasseerde en gewezen Transfo-elektriciteitscentrale in Zwevegem. “Daar werken we aan een nieuw donker gekleurd bier met speciaal accent. Na de coronacrisis zullen de mensen de bieren wekelijks rechtstreeks uit onze tanks kunnen proeven in ons degustatiecafé”, leggen de brouwers Tim Vandenberghe en Bert Deprez uit.

Voor Tim Vandenberghe uit Heestert begon het allemaal zeven jaar geleden toen hij gewoon zijn eigen bier wilde brouwen. Piccolo was zo succesvol dat het de start was van zijn eigen brouwerij. Tim runt de brouwerij samen met Bert Deprez uit Wortegem-Petegem. Sinds dat prille begin hebben ze hun gamma uitgebreid met nog twee bieren, Jongleur en Ringmaster. “We verkopen onze bieren in heel Vlaanderen, vooral aan de hotelsector,” legt Tim uit.

De Circus Brouwerij brouwde de bieren vroeger bij andere brouwers, zoals bv. bij het Gulden Spoor in Gullegem, enz. De nieuwe brouwerij en de gistingstanks bieden nu de mogelijkheid om tussen vijf- en drieduizend liter per dag te produceren op hetzelfde terrein. “Het is een moderne brouwerij, met opties die normaal alleen in grote brouwerijen te vinden zijn,” zegt Tim Vandenberghe.

Milieuvriendelijk

“We zorgen voor een zo laag mogelijke milieu-impact, met een hoge warmte- en waterterugwinning en een CIP-systeem (Cleaning in Place) om alles schoon te houden. De eerste bieren zullen vanaf de tweede week van januari uit de brouwerij komen. De resultaten van deze bieren zullen vanaf eind februari in de winkels verkrijgbaar zijn. We mikken op een productie van 50.000 liter in het eerste jaar. Deels met onze eigen bieren, maar ook door bieren voor andere brouwerijen te faciliteren. “

Bij de Circus Brouwerij komt er een bierproeflokaal dat in het weekend zal openen, wanneer de crisis over is!

Belden; facebook De Circus Brouwerij

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*