De banken geven Greenyard 15 maanden de tijd….

BARCELONA - MAY 26: The section of fruit and vegetables at the marketplace on May, 26, 2012 in Barcelona, Spain.

De Belgische specialist in verse en diepgevroren groenten en fruit Greenyard, die wereldwijd actief is, kondigde donderdag 11 april aan dat de firma de garantie had gekregen van de banken dat die haar zouden volgen in het kader van haar transformatieplan. “Deze overeenkomst geeft Greenyard de tijd, rust en liquiditeit om het transformatieplan uit te voeren”, aldus de onderneming in een verklaring.

Een plan dat een reeks afstotingen omvat, de identificatie van een investeerder die een aanzienlijke bijkomende kapitaalverhoging zal ondersteunen, alsook het zoeken naar potentiële kopers voor de groenten- en fruitconservenafdeling, die drie fabrieken heeft: één in Bree in Limburg, één in Rijkevorsel in de provincie Antwerpen en één in Nederland.

15 maanden

De overeenkomst met de banken, die een periode van 15 maanden bestrijkt, is afhankelijk van de voltooiing van een reeks stappen in dit plan. De herstructurering moet Greenyard in staat stellen haar nettoschuld terug te brengen tot EBITDA (recurrente brutobedrijfsopbrengsten) tot een ratio van 3, die momenteel op 5 tot 6 wordt geraamd.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*