Danone stelt gezuiverd afvalwater ter beschikking van landbouwers tijdens de droogte

De productie-eenheid van Danone in Rotselaar stelt overtollig gezuiverd afvalwater ter beschikking van boeren en tuinders in de regio.

Vlaams-Brabant is een van de provincies die het meest door watertekorten worden getroffen. Danone wil de plaatselijke boeren helpen door hun overtollig gezuiverd afvalwater ter beschikking te stellen zodat zij hun velden tijdens de droogte kunnen irrigeren.

Danone wordt gesteund door Fevia, de Belgische vereniging van de voedingsindustrie. Dankzij een administratieve vereenvoudiging op Vlaams niveau stelt Fevia gezuiverd afvalwater van voedingsbedrijven ter beschikking als irrigatiewater.

Telefoneren

Plaatselijke boeren en tuinders die dit gezuiverde afvalwater willen gebruiken, kunnen bellen met de waterzuiveringsinstallatie van Danone (016-44 22 96). Elke dag is er tussen 20 en 25 kubieke meter beschikbaar.

Dankzij een eerdere innovatie in 2020 wordt tot 75% van het gebruikte water hergebruikt op de site van Rotselaar. Tegelijkertijd wordt de hoeveelheid water die aan de aquifer wordt onttrokken met hetzelfde percentage verminderd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*