Danone ontvangt drie klachten over babymelk Gallia

Een paar Bretoense ouders dienden een klacht in tegen de babymelkfabrikant Gallia, nadat hun drie maanden oude kind een worm van enkele centimeters lang had uitgebraakt.

“Een moeder kwam (dinsdag, 25 februari 2020) een klacht indienen over feiten die zich voordeden met haar kind en de babymelk Gallia”, aldus het politiebureau van Saint-Malo en de krant Ouest France.

Danone, die babymelk produceert, heeft verschillende hypotheses gemaakt over de oorsprong van het probleem.

“In november steeg de temperatuur van haar drie maanden oude dochter. Ze nam haar dochter mee naar de eerste hulp, waar ze werd behandeld. En een paar dagen later, braakte ze een worm van 6 tot 7 centimeter uit.”

Volgens de verklaring van de moeder aan de onderzoekers werd “de worm geanalyseerd en het ziekenhuis concludeerde men daar dat het een parasitaire worm was” die “niet door het lichaam van het kind werd gecreëerd”. De moeder vertelde het politiebureau dat ze een klacht indiende nadat ze vernam in de media dat twee andere kinderen eenzelfde symptomen kregen”.


Verschillende klachten

Volgens Ouest France werd gelijktijdig een andere klacht ingediend in de Puy-de-Dôme en liep er een derde zaak in de Landes. “We werden gecontacteerd door familieleden in de Puy-de-Dôme die dezelfde situatie hebben meegemaakt, met dit verschil dat ze de levende larve in de doos hadden gevonden,” zei de aanklager die in de krant werd geciteerd.

Danona reageert

Danone, die babymelk produceert, heeft verschillende hypotheses gemaakt over de oorsprong van het probleem.

Gallia zuigelingenmelk wordt geproduceerd door de Franse voedselgroep Danone. “Volgens de tot nu toe verstrekte informatie en zonder dat de melkbussen voor analyse naar ons zijn teruggestuurd, kunnen verschillende hypothesen de aanwezigheid van een parasiet verklaren: transportomstandigheden, opslag in magazijnen, conservering, etc.”, aldus de financieel directeur van Danone, Cécile Cabanis, tijdens een persconferentie die werd georganiseerd om de jaarlijkse resultaten van de groep te presenteren.

“Met betrekking tot de productieketen willen wij u eraan herinneren dat melkpoeder niet door de open lucht gaat. Het reist in gesloten pijpen en is verpakt in een beschermende atmosfeer met minder dan 2% zuurstof, waardoor het onmogelijk is voor een levend organisme om te overleven in deze omstandigheden,” voegde ze eraan toe.

Onderzochte paketten

Florent Lalanne, hoofd medische zaken bij Danone’s Bledina babyvoedingseenheid vertelde ondertussen dat de twee door Danone onderzochte pakketten allebei werden geproduceerd op een locatie in Wexford, Ierland.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*