CTH Invest koopt Fox Biscuits in Groot-Brittannië

Door de verschillende overnames begint CTH Invest zwaar te wegen op de Europese markt voor fijne koekjes. Het heeft een BritseFox Biscuits fabrikant met 180 miljoen omzet overgenomen.

Na de overname van de Belgische fabrikant Delacre in 2016 en het Deense Kelsen in 2019, koopt CTH Invest nu een Britse koekjesmaker. De Belgische holding die werd opgericht door Giovanni Ferrero, mede-eigenaar van de Ferrero groep (Nutella, Kinder…), heeft inderdaad de overname afgerond van de huismerk- en merkkoekjesactiviteiten van Fox van de eigenaar, Northern Food Grocery Group (NFGG), die zelf in handen is van de Britse groep Boparan Holdings.

Fox’s Biscuits

Fox’s Biscuits is een van de laatst overgebleven onafhankelijke Britse koekjesfabrikanten. Het produceert en exploiteert koekjes- en snackmerken zoals Rocky Bars, Crunch Creams, Party Rings, Weense en Chocolateley. Het produceert ook onder huismerk voor verschillende detailhandelaren. Het overgenomen bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 157 miljoen pond (181 miljoen euro). De overname omvat twee productie-eenheden in Kirkham, Lancashire en Batley, Yorkshire, alsmede verscheidene langetermijncontracten met zakelijke klanten.
“Als een van de twee grootste onafhankelijke koekjesfabrikanten in het Verenigd Koninkrijk is Fox’s Biscuits een waardevolle aanwinst op deze markt. ” aldus Ranjit Singh, Voorzitter van Boparan Holdings.

Uitbreiden op de markt van fijne of luxe koekjes in Europa en Amerika

De strategie van CTH Invest is gericht op groei in het segment van de fijne of luxe koekjes in Europa en Amerika. Zij surft ook op de recente tendens van toenemend thuisverbruik van deze produktencategorie. Op het oude continent opereert zij onder haar eigen naam, terwijl zij aan de andere kant van de Atlantische Oceaan actief is via haar dochteronderneming FFH Holding, die Ferrara Candy en de zoetwarenactiviteiten van Nestlé USA heeft overgenomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*