Cristal lanceert een alcoholvrij bier: Cristal 0.0%


Na de lancering van een streekbier, lanceert Cristal nu ook een alcoholvrije versie van zijn klassieke pils. De Belgen worden steeds meer gezondheidsbewust en verkiezen daarom alcoholvrij bier. Een verantwoorde trend waaraan Cristal, als vooruitziende brouwerij, graag zijn steentje bijdraagt.

De opkomst van alcoholvrije bieren valt niet te ontkennen. Met de nieuwe Cristal 0.0% levert Brouwerij Pilsner een vrijwillige bijdrage aan de beweging voor een bewuster en verantwoordelijker leven. Een tendens die door de COVID-pandemie alleen maar is versterkt.

Het team van de brouwerij ging dus aan de slag met een duidelijke missie: een alcoholvrije variant die geen afbreuk zou doen aan de kwaliteit en de smaak van Cristal. Een bier dat mensen samenbrengt en doet genieten, ongeacht het alcoholgehalte.

100% Cristal, 0,0% alcohol

Cristal staat al jaren bekend om zijn fijnbittere en dorstlessende karakter, typerend voor de ruime portie kwaliteitshop die de brouwerij gebruikt. En het is precies deze kenmerkende smaak die het Cristal 0.0% productieteam wilde behouden.

“Niet-alcoholische bieren hebben vaak een fletse smaak. Dat wilden we vermijden,” legt Ellen Mertens, innovatiedeskundige bij Cristal, uit. “Daarom hebben we besloten om ons alcoholvrij bier te perfectioneren. Wij hebben zeer intensief samengewerkt met onze Belgische landbouwers omdat zij over veel kennis beschikken. Samen zijn we op zoek gegaan naar de juiste kwaliteitsingrediënten.”
Het resultaat: 100% Cristal, 0,0% alcohol. Een bier waarvan je verantwoord kunt genieten, wanneer je maar wilt. Op elk moment van de dag.

“We wilden een bier met 0,0% alcohol dat ook goed smaakt. Daarom hebben we veel mensen in onze brouwerij en onder bierdrinkers bij de ontwikkeling betrokken,” zegt brouwmeester Jeroen Dehaese. “Het resultaat is een smaakvolle Cristal 0.0% die we op dezelfde manier brouwen als onze klassieke Cristal. Natuurlijk, alleen de alcohol wordt verwijderd.

Cristal 0.0% is vanaf half oktober exclusief verkrijgbaar in flessen van 25 cl bij de detailhandel en in consumentencentra. Adviesverkoopprijs voor 24x25cl: 17,49€ incl. BTW.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*