Coronavirus: 60% van de voedingsbedrijven ondervindt een toename van het absenteïsme (Fevia)

Zestig procent van de voedingsbedrijven heeft te maken met een verhoogd ziekteverzuim en 39 procent van hen voelt de impact op hun productie, zo blijkt uit een recent Fevia-onderzoek onder de leden.

De federatie van de voedingsindustrie roept de federale overheid dan ook op om de bedrijven in de sector en hun werknemers aan te moedigen om te blijven werken.

“(…) onze bedrijven worden geconfronteerd met een sterke stijging van de kosten als gevolg van arbeidsongeschiktheid en alle bijkomende kosten en moeilijkheden in verband met het beheer van de coronaviruscrisis. Bedrijven hebben ook extra ondersteuning nodig”, benadrukt Bart Buysse, CEO van Fevia, in een persbericht.

#FoodHeroes

Coronavirus: 60% van de voedingsbedrijven ondervindt een toename van het absenteïsme (Fevia)

De sectorfederatie roept ook “alle Belgen” op om de “helden van de voedingssector” te steunen, d.w.z. alle arbeiders, inclusief de boeren, “die blijven werken om de voedselproductie en -bevoorrading te verzekeren”.

Fevia nodigt internetgebruikers uit om de hashtag #FoodHeroes te gebruiken op sociale netwerken.

Bron: RTBF

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*