Cornet smoked subtiel gerookt met hout als smaakmaker

Met Cornet Smoked, of beter gezegd Oaked & Smoked, tonen de brouwers van Brouwerij De Hoorn aan hoe je meesterlijk kan spelen met hout als vijfde ‘ingrediënt’ of smaakmaker voor bier. Na de succesvolle lancering van Cornet door toevoeging van eikenhouten snippers tijdens het brouwen, kreeg Cornet Smoked een subtiel gerookt karakter in geur en smaak.

Rauchbieren of ‘gerookte’ bieren winnen aan belangstelling in de wereld van craft brewers. Doorgaans wordt hiervoor gewerkt met gerookte mout. Volledig in lijn met de uniciteit van Cornet – dat in 2014 werd gelanceerd als eerste ‘oaked’ bier – wordt nu Cornet Smoked voorgesteld. De creatie ervan nam meer dan een jaar in beslag. Het resultaat daarvan is een mooi gebalanceerd sterk blond Belgisch bier (8,5 vol.%) met een subtiele ‘smoked’ toets die de smaak meer diepgang geeft. Het gebruik van gerookte eikenhouten snippers en een dosis geturfde mout geven Cornet Smoked een extra dimensie zonder evenwel het fruitige, rijke, ronde en verwarmende karakter van het originele Cornet-bier te verloochenen.Cornet Smoked komt begin oktober als Limited Edition in flesjes van 33 cl. op de Belgische en Nederlandse markt. In de horeca wordt een specifiek serveerritueel ( https://www.youtube.com/watch?v=U64BjEq280g) voorgesteld waarbij het glas voor het inschenken, aan de hand van een ‘smoke gun’ wordt gevuld met extra rook waardoor het ‘smoked’ karakter wordt versterkt en extra aroma’s worden toegevoegd.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*