Copperhead komt helemaal in handen van Bettens

Ondernemer Yvan Vindevogel heeft zijn belang (50%) in jenevermerk Copperhead verkocht aan zijn partner Stefaan Bettens. Vindevogel en Bettens hadden sinds 2015 elk de helft van de aandelen van Copperhead in handen.

De drank wordt geproduceerd door gedistilleerdspecialist Filliers. Bettens is eigenaar van drankdistributeur Jet Import(en ook van Jet Import en Jet Financial Services). Vindevogel verkocht zijn aandelen aan Bettens omdat hij een “andere mening” had. We hadden niet dezelfde mening over de exportplannen van Copperhead”, aldus de West-Vlaamse zakenman. Yvan Vindevogel.: “Met Copperhead waren we al aanwezig in een 25-tal landen, tot in Australië, Hongkong of Singapore toe. Met alle respect, maar Bettens wil liefst terugplooien op de Benelux.”

Bettens Jet Import

Bettens’ Jet Import is een van de grootste distributeurs van premium dranken en snacks in de Benelux. Het verdeelt onder meer Red Bull, Fever-Tree, Copperhead, Sol, Desperados, Vithit en Fulfil. Copperhead is in enkele jaren uitgegroeid tot een succesvol product in België. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 3 miljoen euro.

Vindevogel ontwikkelde in 2014 een eigen jeneverrecept en lanceerde vervolgens Copperhead in samenwerking met Bettens. Het was een nieuwe onderneming voor de West-Vlaamse ondernemer, die vooral gericht was op de farmaceutische wereld. Hij is vooral bekend als medeoprichter van Omega Pharma en bouwde jarenlang zijn imperium vooral uit met vitamines en supplementen (Vision Healthcare) en receptvrije geneesmiddelen (Vemedia en later Cooper). Hij is ook eigenaar van het Damier Hotel in Kortrijk. Het investeringsvehikel van Vindevogel heet ook Damier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*