Coöperatie Hoogstraten en Danone lanceren streekyoghurt

Bij Coöperatie Hoogstraten is het traditie om de start van het aardbeienseizoen op een feestelijke manier te vieren. “Door de corona maatregelen was de start dit keer digitaal, maar het was toch feestelijk”, vertelt directeur van de veiling Hans Vanderhallen, . Daarnaast was er een nieuwe samenwerking met Coöperatie Hoogstraten. Danone brengt voortaan yoghurts op de markt gemaakt van lokale melk en aardbeien uit de Hoogstraten.

Jaarlijks verkoopt Coöperatie Hoogstraten zo’n 32 miljoen kilo aardbeien, maar de verkoop van het eerste kistje aardbeien van het nieuwe seizoen is altijd een feestelijke gebeurtenis. Traditiegetrouw gaat de opbrengst van de verkoop van deze eerste aardbeien naar een goed doel. Dit jaar gaat 8.000 euro naar Het GielsBos, een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie. Daarin zit 4.000 euro uit de verkoop van de aardbeien en eenzelfde bedrag dat de telers er via de veiling op eigen houtje bijleggen.

Danone fruit van hier

Om de afstand tussen teler en consument te verkleinen, introduceerde Coöperatie Hoogstraten vorig jaar een nieuwe verpakking voor haar aardbeien. “We kozen voor kartonnen trays met een frisse, moderne en duurzame uitstraling”, legt Vanderhallen uit. “Uniek is de QR-code op elk bakje. Door de code met een smartphone te scannen, wordt de consument doorverwezen naar onze website, waar hij direct contact kan opnemen met de producent van de gekochte aardbeien. Vorig jaar hebben zo’n 40.000 consumenten in verschillende landen de code gescand.”

Dit jaar kan de veiling een nieuw partnerschap aankondigen. Zuivelbedrijf Danone, waarvan de productie-eenheid gevestigd is in het Brabantse Rotselaar, was op zoek naar lokaal fruit om een yoghurt op de markt te brengen die volledig in eigen land wordt gemaakt. De yoghurt, gemaakt met melk van lokale boeren en aardbeien uit Hoogstraten, heet “Danone Fruit Van Hier”. “In de vorm van co-branding is het product nu in de winkelschappen te vinden”, zegt Vanderhallen.


Voorproefje

Tegelijkertijd is de start van het seizoen ook een gelegenheid om naar de toekomst te kijken. “Samen met onze medewerkers en klanten willen we dit jaar onze vijf kernwaarden: betrokkenheid, verbinding, horizon, groeien en integriteit verder ontwikkelen”, zegt hij. “Goede voorbeelden in dit kader zijn de overstap naar kartonnen aardbeibakjes  en de nieuwe digitale assistent Care4Growing, die we aan onze 223 telers aanbieden.”

Tot slot wijst Vanderhallen er ook op dat Coöperatie Hoogstraten niet alleen over aardbeien gaat. “We zijn pioniers in het telen van de lekkerste tomaten het hele jaar door, met een heel breed assortiment, en vanaf maart zijn er paprika’s en komkommers. In de zomer staan kersen en veel bessen klaar om geoogst te worden: bosbessen, frambozen, bramen en kiwi’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*