Compenseer de CO2-uitstoot van uw zaak

Energie en klimaat staan sterk in de publieke belangstelling. Ook de voedingssector moet een steentje bijdragen. Hernieuwbare energie is niet in elk zaak een haalbare oplossing. Met CO2-gecompenseerd propaangas biedt warmte- en energieleverancier Antargaz een professioneel alternatief.

De doelstelling van het Europees klimaatakkoord is duidelijk: tegen 2050 moet de Europese Unie klimaatneutraal zijn. Zoveel mogelijk CO2-neutraal produceren en verwarmen dus! Maar energie-experts trekken aan de alarmbel. Met het huidige aanbod aan hernieuwbare energie is die doelstelling niet haalbaar. Bovendien is investeren in hernieuwbare energie geen garantie voor een koolstofarme samenleving. Of we deze doelstelling halen, hangt in grote mate af van bijkomstige energieoplossingen die samen met hernieuwbare energie een gezonde energiemix kunnen vormen. Bij Antargaz dragen we daarom graag een steentje bij door CO2-gecompenseerd propaangas in flessen en tanks aan te bieden.

CO2-gecompenseerd

Bij de verbranding van het relatief propere propaangas komt er CO2 vrij. Dat is onvermijdelijk. Maar wat als we die uitstoot nu eens compenseren door bijvoorbeeld extra bomen of een bos aan te planten? Die nemen CO2 op en zetten ze om in zuurstof. En dat is wat we voor deze flessen en tanks ook doen: voor uw professionele verbruik van propaangas, planten wij het aantal bomen nodig om dat verbruik te compenseren. Vandaar de benaming ‘CO2-gecompenseerd’.

 “Voor het professionele verbruik van uw propaangas, planten wij bomen.”

Om de CO2-compensatie van ons propaangas mogelijk te maken, investeert Antargaz in bosbouw in Zuid-Amerika via het Weyerhaeuser’s Carbon Sequestration Project. In ruil voor het verbruik van CO2-gecompenseerde gasflessen of gastanks in uw zaak, planten wij daar bomen aan die CO2 omzetten in zuurstof. In cijfers betekent dit dat Antargaz in de loop van de komende 100 jaar meer dan 823.000 kg CO2 terug uit de atmosfeer zal halen. En dat cijfer wensen we in de toekomst nog te verhogen.

Onze klanten konden tot op heden reeds genieten van ons aanbod CO2-gecompenseerde gasflessen voor professionele doeleinden zoals gasbarbecues, terrasverwarmers en kooktoestellen. Nu bieden we onze klanten ook CO2-gecompenseerd gas voor gastanks aan. Met dit gas kunt u uw keukens, werkplaatsen, enz. volledig verwarmen wetende dat er in ruil voor die warmte elders een nieuw bos de wereld in komt. Dat is niet alleen positief voor de atmosfeer van onze planeet, maar ook voor de fauna en flora die van het nieuwe bos een thuis maken. Het is een kleine stap voor de koolstofvrije samenleving waar we van dromen, maar een grote stap voor een samenleving in verandering.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*