Cola, heruitgevonden

Ritchie lanceert eerste natuurlijke Belgische cola

Het vintage limonademerk Ritchie is sinds 2016 aan een fel gesmaakte opmars bezig in België. Ondertussen kan je in meer dan 500 verkooppunten terecht voor de Ritchie limonades op basis van 100% natuurlijke ingrediënten en zonder bewaarmiddelen.  De verfrissende smaakduo’s orange met een hint van vanille,  pompelmoes met een hint van ananas en citroen met een vleugje framboos vallen overigens niet alleen in de smaak in België, maar ook daarbuiten (Nederland, Scandinavië).

Vanaf nu serveert Ritchie ook een 100% natuurlijke cola. Er ging heel wat research aan vooraf, maar Ritchie limonademaker Jan Verlinden is er in geslaagd om de cola heruit te vinden en mag zich vanaf nu dus ook colamaker noemen.  De licht sprankelende Ritchie cola is de eerste natuurlijke cola zonder karamel en fosforzuur ooit in België geproduceerd.

Een cola zonder geheime ingrediënten, zonder fosforzuur en zonder karamel?

Over colarecepten wordt al eeuwenlang wat mysterieus gedaan. Niemand zou exact weten wat er precies in zit. Niet zo bij Ritchie cola: hier komen er niet echt  “geheime” ingrediënten aan te pas. Deze lekker verfrissende, natuurlijke cola gemaakt met een mix van aroma’s en kruiden bevat natuurlijk colanoot-extract, rietsuiker, gerstemout, citroensap en niet-alcoholisch gefermenteerd appelsap.

Om de typische zurige colasmaak te verkrijgen maakt Ritchie cola – in tegenstelling tot andere bekende colamerken – geen gebruik van fosforzuur. Fosforzuur wordt geproduceerd door fosfaatertsen te laten reageren met geconcentreerd zwavelzuur. In plaats van fosforzuur gebruikt Ritchie cola natuurlijke ingrediënten zoals citroensap en niet-alcoholisch gefermenteerd appelsap om de cola lekker zuur te doen smaken.

De meeste cola’s krijgen hun haast iconische bruinige “colakleur” door het gebruik van karamel, wat eigenlijk gewoon suiker is die verhit wordt en hierdoor bruin wordt. Recent wetenschappelijk onderzoek wijst echter op de mogelijk gevaarlijke stoffen die kunnen vrijkomen bij de productie van karamel. Daarom kiest Ritchie resoluut voor gerstemout om de typische colakleur te bekomen.

100% Belgisch

Het geheim van Ritchie cola zit hem in de uitgekiende balans en weloverwogen mix van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. En uiteraard wordt deze unieke cola met de nodige dosis passie en liefde in eigen land geproduceerd. Innovatie zit als het ware ingebakken in het Ritchie DNA. Niet zonder trots kunnen we dan ook aankondigen dat Ritchie cola de eerste natuurlijke cola is die in België geproduceerd wordt.

Nostalgisch flesje met handige schroefdop

En dan is er natuurlijk ook nog de befaamde Ritchie retrolook.

De Ritchie limonadeflesjes schopten het al tot heuse collector’s items. Met hun pastelkleurige etiketten en vintage look brengen ze je weer even terug naar de fifties. De Ritchie colafles sluit hier perfect bij aan. 

De flesjes ogen niet alleen heerlijk nostalgisch, maar ze zijn door hun handige schroefdop bovendien super makkelijk om in één handomdraai te openen en weer te sluiten. Je hoeft je flesje dus niet in één teug leeg te drinken. Ideaal als je net wat langer van je verfrissende Ritchie cola wilt genieten! 

Chief Lemonade Maker wordt nu ook Cola maker

Jan Verlinden besliste na 22 jaar zijn job en carrière als marketeer op te geven. Toen verbleef hij in zes verschillende landen en op drie verschillende continenten. In 2016 ging hij terug naar z’n roots: de brouwerij van zijn ouders in Vlaams-Brabant en herlanceerde hij Ritchie, een Belgische limonade gebaseerd op een oud familierecept.  In 2019 komt hier een natuurlijke cola bij.

Ritchie cola is vanaf dit voorjaar verkrijgbaar bij ondermeer Okay, Alvo, Aveve en de betere bierhandelaars.

Alle Ritchie verkooppunten kan je terugvinden op www.drinkritchie.com/locator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*