Coca Cola verwacht uitspraak rechtbank inzake gif in Chaudfontaine fles midden maart

Kathleen Steegmans eist 118.000 euro schadevergoeding van de Coca-Cola Company na het drinken van een vergiftigde fles Chaudfontaine. Met één slokje van een flesje Chaudfontaine veranderde haar leven compleet. Het vonnis volgt op 19 maart 2020

Naar verluidt dronk Steegmans in januari 2013 Chaudfontaine uit een flesje, gehaald bij een supermakrt in Diepenbeek. Slechts enkele uren later lag de zwangere vrouw (24 weken ver) in het ziekenhuis in Genk. Ze had serieuze brandwonden aan maag en slokdarm. Nu weten we dat die fles zinkchloride, een gevaarlijk zuur. Sedert dit voorval leeft Kathleen zonder gal en maag. Geluk bij een ongeluk: de baby werd el en gezond geboren.

Lange procedure

In 2015 hield de rechter in Hasselt het bedrijf Coca-Cola, waartoe Chaudfontaine behoort, verantwoordelijk. Twee jaar later heeft de beroepsrechter in Antwerpen dezelfde uitspraak gedaan. Midden februari kwamen de partijen opnieuw bijeen de burgerlijke rechtbank in Hasselt om de schade te bespreken.

Allerlei bezwaren

De advocaat van Steefmans, nl. Steve Geerdens, sprak over een ongelijke strijd, tussen David en Goliath. Hij eist 118.829 euro met gekapitaliseerde jaarlijkse rente. Als de rechter niet akkoord gaat, zal hij vragen om Coca-Cola te veroordelen tot 291.280 euro. “Eindelijk is het einde van het proces in zicht. Het is een lange juridische strijd voor mijn cliënt tegen een multinational”. Meester Jan Swennen werkte voor Cocoa Cola. Hij ontkende een deel van de schade in de hoop het gevorderde bedrag te verminderen.

Proces op 19 maart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*