Coca-Cola verpakt blikken voortaan in karton

Gent, 4 oktober 2019 – Coca-Cola European Partners investeerde in 2018 27,9 miljoen euro in een nieuwe bliklijn en twee verpakkingsinstallaties in de Gentse productie- en distributievestiging. Deze nieuwe faciliteiten werden vandaag officieel in gebruik genomen en zorgen ervoor dat de huidige plasticfolie rondom blikjes vervangen kan worden door karton. Zo wordt jaarlijks 80 ton plastic bespaard in België. De installatie werd ingehuldigd in aanwezigheid van Mathias De Clercq, burgemeester van Gent, en maakt onderdeel uit van een groots West-Europees initiatief waarbij naar schatting jaarlijks zo’n 4.000 ton plastic in West-Europa bespaard zal worden.

Verscherpte verpakkingsdoelstellingen, concrete stap in Gent

Een investering van 27,9 miljoen euro in nieuwe Gentse bliklijn en verpakkingsinstallaties levert Coca-Cola een jaarlijkse besparing van zo’n 80 ton plastic op

De nieuwe verpakkingsinstallaties zijn een onmiddellijke doorvertaling van Coca-Cola’s aangescherpte duurzaamheidsdoelstellingen voor West-Europa die gisteren werden aangekondigd en waarin het streven naar een wereld zonder verpakkingsafval centraal staat. Voor meer info zie het persbericht van 3 oktober 2019.

Etienne Gossart, Country Director België en Luxemburg, Coca-Cola European Partners: “Als marktleider willen we op alle vlakken toonaangevend zijn, dus ook wat verpakkingen betreft. We moeten het gebruik van verpakkingen waar mogelijk verminderen. Alle verpakkingen, inclusief plastic, moeten worden ingezameld. Daarom willen we stap voor stap alle onnodige of moeilijk te recycleren plastic uit ons aanbod verwijderen. Vandaag zetten we in Gent een belangrijke stap om maximaal te besparen op moeilijker te recycleren plastic.

Eerder dit jaar lanceerde Coca-Cola een ongeziene zomercampagne met een opmerkelijke oproep: ‘Koop geen Coca-Cola als je ons niet helpt recycleren!’ Coca-Cola is daarmee de eerste in zijn sector die zo expliciet inzet op het thema van recyclage. Ook lanceerde het bedrijf flessen gemaakt uit 100% gerecycleerd plastic voor het volledige portfolio van Chaudfontaine. 

Made in Gent

De recente investering in Gent illustreert ook dat het bedrijf blijvend wil investeren in de productie- en distributievestiging, die vorig jaar nog haar 50e verjaardag vierde. “Er werd sinds 2015 in totaal al meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in de productie- en distributievestiging van Gent door het bouwen van een gloednieuwe fabriek. Dat investeringstraject zorgt ervoor dat we in de toekomst nog beter kunnen inspelen op steeds evoluerende marktontwikkelingen. Dankzij die geleidelijke optimalisaties hebben we samen opnieuw een positief investeringsklimaat gecreëerd in Gent”, aldus Bernard Santens, Productiedirecteur Coca-Cola European Partners Gent.

De nieuwe kartonnen multi-packs worden gebruikt bij het verpakken van blikjes Coca-Cola original taste, Coca-Cola light taste, Coca-Cola zero sugar, Fanta, Sprite, Finley, Fuze Tea en Appletiser in verschillende formaten (12 x 0,15L, 6 x 0,25L en 4 x 0,25L), goed voor zo’n 29 productvarianten in totaal. Het karton dat gebruikt wordt draagt het PEFC (Programme for the Endorsement of Forestry Certification), SFI- (Sustainable Forest Initiative), en FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council).

De blikjes met kartonnen verpakking zullen vanaf volgende week te vinden zijn in de Belgische en Luxemburgse supermarkten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*