Coca-Cola investeert 28 miljoen in Gent

De Gentse productievestiging van de drankengroep kon sinds 2015 al op meer dan 100 miljoen euro aan investeringen rekenen.

Coca-Cola European Partners, de internationale groep die dranken van het Amerikaanse concern Coca-Cola bottelt, investeert27,9 miljoen euro in haar Gentse vestiging. Daar worden al een halve eeuwproducten van Coca-Cola gefabriceerd en verdeeld.

Het geld gaat naar een nieuwe bliklijn. Er zijn er in Gent al twee, met daarnaast ook een glaslijn en twee saplijnen. De werken voor de nieuwe productieketting, goed voor een snelheid van 120.000blikjes per uur, starten in januari en zouden in het najaar afgerond moeten zijn.

Met het nieuwe project erbij kon Gent sinds2015 al op 103 miljoen euro aan investeringen rekenen. Het extra geld verankert de fabriek, die helemaal werd vernieuwd, nog meer.

De productie- en distributievestiging in Gentis een van de zeven locaties van Coca-Cola European Partners in België. Vorig jaar werd er 209,5 miljoen liter geproduceerd en de schatting voor dit jaar bedraagt 226,5 miljoen liter. Er werken zo’n 400 mensen. Dagelijks vertrekken er 150 vrachtwagens naar klanten en andere lokale distributiecentra. Ruim 70procent van de dranken van Coca-Cola die in België worden geconsumeerd, wordt ook in ons land geproduceerd.

Recyclage

 Volgens Coca-Cola gaan de investeringen in de bottelarij hand in hand met het stimuleren van duurzaam gedrag bij de consument. Zo wil Coca-Cola 100 procent van zijn verpakkingen terughalen tegen 2025 en zerecycleren, in de strijd tegen zwerfvuil. ‘Tegen 2025 willen we dat elke plastic fles die we op de markt brengen, gemaakt is van 50 procent gerecycleerd materiaal’, zegt Etienne Gossart, de directeur België-Luxemburg van Coca-Cola European Partners.

 ” Tegen 2025 willen we dat elke plasticfles die we op de markt brengen, gemaakt is van 50 procent gerecycleerd materiaal. “

 Vlaams minister-president Geert Bourgeois(N-VA), die de Gentse fabriek dinsdag bezocht, noemt Coca-Cola daarmee een vande trekkers van het recyclageplan van de Vlaamse overheid in zijn sector. ‘Inhet zomerakkoord besliste de Vlaamse regering om 95 procent van alle huishoudelijke drankverpakkingen in te zamelen tegen 2025. Door samen een mentaliteitswijziging aan te moedigen werken we aan een schonere leefomgeving in Vlaanderen’, zegt Bourgeois.

 Coca-Cola laat ook tien vrachtwagens rondrijden met een recyclageboodschap, geeft op het einde van elke tv-spot een ‘recycle me’-boodschap mee en zet diezelfde boodschap op de doppen van de plastic verpakkingen.

De Tijd


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*