Coca-Cola Anderlecht ontvangt licentie voor 2.000 zonnepanelen

De frisdrankproducent Coca-Cola heeft de toelating gekregen om 2.000 zonnepanelen te installeren op een site achter het hoofdgebouw in Anderlecht. Hierdoor stijgt het aandeel groene stroom van 6% naar 12%.

De hoofdzetel van Anderlecht huisvest niet alleen kantoren, maar ook Coca-Cola’s op één na grootste onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium ter wereld. Daarnaast is er een bottelarij en een proeffabriek voor de productie en het testen van nieuw ontwikkelde dranken op kleine schaal.

Groene stroom

Na de installatie van de 2.000 extra zonnemodules zal ongeveer 12% van de benodigde elektriciteit groen zijn. Coca-Cola heeft al zonnemodules op het dak en in de garage, die 6% van de elektriciteitsvoorziening vertegenwoordigen. Het doel is dus om het aandeel groene stroom te verdubbelen.

Beukenhaag

De aanvraag werd aanvankelijk verworpen door de gemeente Anderlecht, maar werd donderdag in beroep goedgekeurd door de Brusselse regering. Met name de opname in de milieudoelstelling van de regio en de aanplant van een beukenhaag die de panelen aan het zicht onttrekt, zijn in de beschikking in aanmerking genomen.

De gemeente verwierp het besluit echter vooral omdat de bestemming van deze site toegewezen is voor semi-industriële activiteiten. Coca-Cola verzekerde de regio echter dat de regeling flexibel was en later kon worden geschrapt. De goedkeuring werd vervolgens verleend.

“Ecologie is absoluut belangrijk voor ons”, zegt Coca-Cola, die nog niet van de beslissing had gehoord. “Naast onze eigen waterzuiveringsinstallatie dragen deze extra zonnepanelen bij aan een zo milieuvriendelijk mogelijk kantoor.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*