Clarebout verliest zijn voorkeursrecht op de site van Frameries

De raad van bestuur van het intercommunale IDEA erkende woensdag het vervallen van het voorkeursrecht voor de door de firma Clarebout in Frameries begeerde site om een fabriek voor de productie van frieten te bouwen.

Het voorkeursrecht voor de site van Clarebout, een bedrijf gespecialiseerd in aardappelverpakkingen, werd woensdag door de raad van bestuur van IDEA opgeheven. Dit recht sluit in het bijzonder elke andere potentiële koper uit. “De raad van bestuur van IDEA zal CL Warneton (Clarebout Groep) op de hoogte brengen van het verstrijken van het voorkeurrecht door geen verlenging ervan te vragen, zoals voorzien in artikel 4 van het door de vennootschap ondertekende reglement van voorkeurrecht”, aldus de intercommunale. De Raad van Bestuur gaf aan dat hij “de site van Frameries niet geschikt achtte voor de ontwikkeling van het Clarebout project”. Vertaald met www.DeepL.com/Translator

De raad van bestuur van IDEA heeft ook de uitvoerend directeur, Caroline Decamps, en de diensten van IDEA opdracht gegeven om de studie van alternatieve locaties voor Clarebout voort te zetten.

Overwinning voor de bewoners

Het project om een megafabriek voor de productie van diepgevroren frietjes in de Frameries te bouwen heeft veel evoluties doorgemaakt na de sterke mobilisatie van de bewoners van de toekomstige site, die tegen het project zijn. Voor deze bewoners is de gekozen locatie niet geschikt voor de installatie van de fabriek, die volgens hen veel overlast zou veroorzaken (olfactorische, geluids- en milieuvervuiling).

Clarebout is sinds 2016 aanwezig in de Frameries met grote aardappelopslagloodsen. Ook is er een vergunning verleend aan het Vlaamse bedrijf om in hetzelfde gebied een koelcel te bouwen voor de opslag van frieten. IDEA heeft een optie op 16 hectare geopend voor de oprichting van een fabriek voor de productie van diepgevroren frites en andere aardappelproducten.

Bron: L’Echo

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*