Christophe Vermeulen wordt nieuwe CEO van Belgapom

Christophe Vermeulen is de nieuwe CEO van de beroepsvereniging Belgapom. Hij volgt Romain Cools op, de interim-secretaris en huidige interim-CEO. Hij wordt ook directeur van FVPhouse, de overkoepelende organisatie van de brancheverenigingen voor de aardappel-, groente- en fruithandel en -verwerking.
Christophe Vermeulen is advocaat gespecialiseerd in Europees recht. Na een korte periode als advocaat in Brugge, werkte hij als parlementair medewerker in het Vlaams en Federaal Parlement.

Deze functie moest onverwachts worden ingevuld nadat Tom Vandenenkendelaere, met wie Belgapom en FVPHouse eerder een akkoord hadden bereikt, Kris Peeters opvolgde in het Europees Parlement.

Nationale en internationale ervaring

Marc Van Herreweghe, President van Belgapom: “Het was geen gemakkelijke opdracht voor Belgapom om opnieuw op zoek te gaan naar een opvolger voor onze huidige interim CEO Romain Cools. Wij hebben op basis van hetzelfde profiel gezocht en voelden ons bijzonder op ons gemak bij Christophe Vermeulen. Zowel zijn achtergrond als zijn ervaring op nationaal en internationaal niveau bieden een solide basis om het bedrijfsleven te ondersteunen en te vertegenwoordigen.

Zoals reeds overeengekomen, zal Romain Cools tot medio 2021 optreden als adviseur van zijn opvolger. Daarna zal hij Belgapom en FVPhouse waar nodig blijven adviseren en ondersteunen tot eind 2021. “We zien hem waarschijnlijk terug op onze internationale vakbeurs Interpom van 28 tot 30 november 2021 in Kortrijk XPO. Dit belangrijke Europese aardappelevenement is een jaar uitgesteld vanwege de krooncrisis.

Wie is Christophe Vermeulen

Christophe Vermeulen is advocaat, gespecialiseerd in Europees recht. Na een korte loopbaan als advocaat in Brugge, werkte hij als parlementair medewerker in het Vlaams en het Federaal Parlement. Hij werkte als bilateraal attaché bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en als adviseur bij het Bureau voor Overheidsbedrijven. De laatste jaren richtte hij zich echter op Europa, waar hij zich in de Europese politiek kon verdiepen als teamleider, communicatiemedewerker en adviseur voor handel en buitenlands beleid in het Europees Parlement, wat van groot belang was voor de sector.

Op dat moment werkte hij al samen met de aardappelsector aan handelsgeschillen in verband met de uitvoer van bevroren Belgische aardappelen. Ook volgde hij actief het Brexit-dossier, het nieuwe GLB, de contouren van de Green Deal en de vrijhandelsakkoorden met onder meer Canada en Australië/Nieuw-Zeeland. Hij was interim-voorzitter van de JONGCD&V in 2012 en was een van de zeven kandidaten voor de nationale presidentsverkiezing van de CD&V eind vorig jaar.
Een uitdaging

Zware taak

Christophe Vermeulen, de nieuwe CEO van Belgapom: “Ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen dat de Raad van Bestuur in mij heeft gesteld. Mijn enthousiasme en dynamiek zijn erg groot. Dat is ook nodig, want een monument als Romain Cools opvolgen is op zijn zachtst gezegd een echte uitdaging. Ik ben er zeer trots op dat ik de belangen van onze aardappelsector, het vlaggenschip van onze agrovoedingsindustrie, mag behartigen. En er is veel te doen: de Crown-crisis, Brexit, antidumping, Green Deal, de vele uitdagingen rond duurzaamheid en gezondheid…. de lijst is behoorlijk indrukwekkend. Ik ben blij dat Romain heeft toegestemd om nauw samen te werken aan de overgang en ik kijk ernaar uit om daar met het hele team aan de slag te gaan.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*