Chocolade maken met al het fruit van de cacaoboom, een nieuwe manier om chocolade te maken.

Barry Callebaut presenteerde vrijdag een nieuwe manier om chocolade te maken met alle vruchten van de cacaoboom, en niet alleen met bonen, zoals nu in de industrie het geval is.

“Cacaobonen zijn de zaden van een vrucht, maar waarom alleen de zaden gebruiken en de rest van de vrucht weggooien? Het heeft geen zin vanuit ecologisch of economisch oogpunt”, legt Antoine de Saint-Affrique, beschermheer van de Zwitserse groep, uit.


Het nieuwe type Barry Callebaut chocolade, gemaakt van de hele cacaoboon, is een nieuw type van Barry Callebaut chocolade.

Momenteel kopen chocoladefabrikanten, industriële of ambachtelijke, alleen nog maar cacaobonen van plantages en 70% van het fruit wordt afgedankt.

Een goed bewaard geheim

Voor zijn nieuwe chocolade en andere voedingsproducten (inclusief dranken) zal Barry Callebaut bijna al het fruit (pulp, sap, omhulsel…) gebruiken, volgens een transformatieproces dat binnen twee uur na de peuloogst plaatsvindt.

Barry Callebaut levert cacao- en chocoladepreparaten aan grote voedingsgroepen zoals Nestlé, Hershey, Mondelez of Unilever, maar ook aan banketbakkers.

Met deze innovatie hoopt het bedrijf jonge volwassenen te bereiken, die volgens het bedrijf op zoek zijn naar “gezonde en eerlijke genoegens”, goed qua smaak maar ook milieuvriendelijk.

Mensen die het recept kennen “kunnen op de vingers van één hand worden geteld”, lacht Antoine de Saint-Affrique.

Toekomst

Het nieuwe chocoladeassortiment zal vanaf mei 2020 wereldwijd verkocht worden aan ambachtslieden, maar Californiërs kunnen het nu al proeven, in de vorm van snacks van de Amerikaanse groep Mondelez.

Bron: RTBF

Beeld: Barry Callebaut

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*