Chiquita lanceert “30BY30”-programma om de CO2-uitstoot te verminderen


Chiquita lanceert een uitgebreid programma om de CO2-uitstoot van zijn activiteiten tegen eind 2030 met 30% te verminderen. Het programma, “30BY30” genaamd, is ingediend bij het Science Based Target Initiative (SBTi), dat verantwoordelijk is voor het meten en rapporteren van de vooruitgang van Chiquita. Hiermee is Chiquita het eerste internationale fruitbedrijf dat zich verbindt tot onafhankelijke monitoring en beoordeling van zijn doelstellingen en vooruitgang.

Begin 2020 heeft Chiquita een studie laten uitvoeren naar de koolstofvoetafdruk van het bedrijf om te bepalen op welke gebieden actie moet worden ondernomen om de koolstofuitstoot te verminderen in lijn met Verdrag van Parijs. Op basis hiervan heeft Chiquita een uitgebreide routekaart tot 2030 ontwikkeld, met onder meer duidelijke doelstellingen voor het verminderen van het energieverbruik, het overschakelen op groenere elektriciteit via zonnepanelen of windturbines, het vervangen van dieselverbruik door biobrandstoffen of elektrische voertuigen, en het verminderen van stikstofemissies uit kunstmest.

Bij Chiquita zijn boeren een belangrijk onderdeel van het bedrijf en staat landbouw centraal in de bedrijfsvoering. “We geven om onze planeet en onze plaats daarin”, zegt Carlos Flores, president van Chiquita, “We verbouwen al meer dan 120 jaar in Midden-Amerika en we zien de klimaatverandering. De opwarming van de aarde veroorzaakt een toename van regenval, orkanen en overstromingen, wat een negatieve invloed heeft op het bestaanszekerheid van onze werknemers, hun gezinnen en de gemeenschappen waarin ze leven, evenals de blijvende beschikbaarheid van producten voor onze klanten en consumenten. Daarom is het belangrijk dat wij ons steentje bijdragen aan een leefbare wereld voor zowel werknemers als klanten.”

Achter de blauwe sticker

Het CO2-initiatief is slechts één onderdeel van Chiquita’s algemene aanpak van klimaatverandering. In het algemeen is Behind the Blue Sticker’s benadering van duurzaamheid drieledig. Via de Farmers’ Code en systematische verjonging en -herinrichting van landbouwbedrijven maakt Chiquita de landbouw zo koolstofefficiënt mogelijk. Het “Being a Good Neighbour“-programma investeert in sociale infrastructuur voor de gemeenschap, herbebossing en behoud van biodiversiteit via gemeenschapsprojecten. Als onderdeel van het “For the Greater Good“-programma hoopt Chiquita dat “30BY30” andere industriële organisaties zal inspireren om hun eigen wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen inzake koolstofreductie na te streven.

Voor Chiquita betekent deze “30BY30”-verbintenis een spannende stap in ons jarenlange engagement voor duurzaamheid en plaatst Chiquita zich in de voorhoede in de strijd tegen de klimaatverandering.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*