Charline Lancel creëert exclusieve ‘Cosmos’-kopjes voor Rombouts Koffie

De Belgische kunstenares Charline Lancel heeft een uniek ontwerp gecreëerd, “Cosmos” genaamd, voor een reeks porseleinen tassen voor het Belgische koffiemerk Rombouts. De zeer gelimiteerde editie werd op 29 november 2021 officieel onthuld en is nu verkrijgbaar op Rombouts.com.

Met deze samenwerking bevestigt Koffie Rombouts opnieuw zijn engagement om Belgische artiesten te steunen die een grotere bekendheid verdienen. Charline Lancel: “Als artieste en consument ben ik verheugd te kunnen samenwerken met een Belgisch merk dat zich zo inzet voor eerlijke handel en zijn producenten respecteert. Aangezien koffie over de hele wereld wordt geconsumeerd, kan een engagement zoals dat van Rombouts een positieve impact hebben. Dit is de koffie die ik elke dag drink.

Belgische kunst


Café Rombouts bestaat al 125 jaar en heeft een lange traditie in het promoten van het culturele en artistieke erfgoed van België. De samenwerking met de Magritte Foundation heeft geresulteerd in een serie porseleinen stukken in beperkte oplage, geïnspireerd op het werk van de schilder.
“Als Belgisch familiebedrijf is het voor ons belangrijk om lokale kunst te ondersteunen en te promoten,” zegt Xavier Rombouts, CEO. “Charline Lancel stond al lang op ons verlanglijstje en we zijn erg blij en trots dat we de kans hebben gekregen om met haar samen te werken.”

Natuur


Voor de “Cosmos”-serie liet de kunstenaar zich inspireren door het leven en de elementen die ons omringen: de stralen van de zon, de nerven van bladeren, de vleugels van vlinders…. “Ik creëer beelden die mensen uitnodigen om zich te verbinden met de natuur,” zegt ze.
De unieke koffiekopjes zijn verkrijgbaar in een zeer beperkte oplage – slechts 250 per kleur – en worden verkocht op Rombouts.com voor €30 per set.
www.rombouts.com

Over Koffie Rombouts
Koffie F. Rombouts is een Belgisch koffiemerk dat sinds 1896 koffieproducten verdeelt aan de kleinhandel, de horeca en de kantoorsector. Vandaag heeft het familiebedrijf vestigingen en kantoren in 35 landen. Vijftig procent van de ingevoerde koffiebonen is afkomstig van gecertificeerde fair trade-coöperaties en 17% van de volumes is biologisch. Onlangs lanceerde Koffie Rombouts een milieuvriendelijke en 100% composteerbare versie van zijn iconische voorgedoseerde wegwerpfilter.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*