Ceo van Leonidas neemt deel aan programma incognito-baas

Afgelopen oktober stemde Philippe de Selliers, CEO van Leonidas, in met een deelname aan Patron Incognito, een realityprogramma van de Franse zender M6. Vermomd als gewone werknemer ging hij aan de slag in zijn eigen bedrijf. In Noord-Frankrijk werkte hij zij-aan-zij met Malorie (salesmedewerker) en Logan (merchandiser voor de koelkasten en winkelrekken in nieuwe verkooppunten), terwijl hij in de fabriek van Brussel het beste van zichzelf gaf naast Adèle (magazijnmedewerker). Het resultaat was een bijzonder leerrijke ervaring, boordevol verrassingen!Philippe de Selliers volgt het reilen en zeilen van zijn bedrijf op de voet en is twee tot drie keer per week te vinden in de Leonidas-fabriek of in een van de vele verkooppunten. Maar zijn deelname aan het programma was de ideale manier om het bedrijf eens door een anonieme bril te bekijken. Incognito kon hij zich helemaal onderdompelen in de dagelijkse routine van de werknemers bij Leonidas.


Na afloop besloot Philippe de Selliers meer dan tien corrigerende maatregelen in te voeren om bepaalde processen binnen Leonidas te verbeteren. Als ‘werknemer’ kon hij immers makkelijk de vinger leggen op enkele werkpunten om zijn bedrijf naar een nog hoger niveau te tillen. De nieuwe maatregelen moeten niet alleen de koopervaring van de consument verbeteren, maar ook het welzijn op de werkvloer.

De raad van bestuur zal tweewekelijks een balans opmaken van het actieplan, dat bovendien wordt uitgebreid met enkele andere projecten.


“Dit programma was voor mij de ideale gelegenheid om Leonidas vanuit een andere hoek te bekijken. Ik wil weten wat er leeft in mijn bedrijf, ook als dat betekent dat ik daarvoor uit mijn comfortzone moet stappen”, aldus Philippe de Selliers. “Ik heb mensen ontmoet die schitterend werk leveren, altijd met de glimlach. Werknemers met een passie, die houden van ons merk. Ze zijn een voorbeeld voor iedereen en we hebben veel aan hen te danken. Hopelijk kunnen we met dit nieuwe actieplan weer een stap verder gaan – vandaag én morgen.”

Patron Incognito met Philippe de Selliers wordt op 22 januari 2019 uitgezonden op AB3.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*