CEO FrieslandCampina treedt in het najaar toe tot de raad van bestuur van Unilever

Hein Schumacher, CEO van FrieslandCampina, zal vanaf oktober toetreden tot de raad van Commisarissen van Unilever Hij kreeg de goedkeuring van zijn eigen raad van commissarissen bij FrieslandCampina.

Tegelijkertijd zal Schumacher zijn functie als lid van de Raad van Toezicht van C&A neerleggen. Dit betekent dat het aantal extra nevenposten ongewijzigd blijft. In de afgelopen jaren hebben de leden van FrieslandCampina regelmatig gesproken over het aantal extra bestuursfuncties. Volgens het jaarverslag 2021 van de onderneming heeft de raad van commissarissen een overleg gevoerd over de aanscherping van de regels voor nevenfuncties. De precieze resultaten van deze discussie zijn niet bekend. In ieder geval hebben ze Schumacher’s zet niet gehinderd.

Vier extra functies

Naast zijn functie van commissaris bekleedt Schumacher nog vier andere functies. Hij is bijvoorbeeld vertegenwoordigd op het AgriNL-platform. In oktober vorig jaar ontstond interne onenigheid omdat volgens sommigen Schumacher te actief betrokken was bij de discussie over de stikstofplannen. Schumacher is tevens lid van de raad van toezicht van het Concertgebouw Amsterdam. Hij is tevens voorzitter van het Global Dairy Platform (GDT), een wereldwijd adviesplatform voor de zuivelindustrie, en voorzitter van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

Unilevers belangrijkste klant

De tijd die in deze functies wordt doorgebracht, varieert. Schumacher, bijvoorbeeld, brengt niet veel tijd meer door bij de NZO, want hoewel hij voorzitter is, wordt het eigenlijke werk van de voorzitter gedaan door zijn plaatsvervanger, Albert de Groot. De functie van commissaris bij Unilever kan meer tijd in beslag nemen. Een merkwaardig detail: Schumacher begonzin carrière als stagiair bij Unilever zelf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*