Celvernieuwing optimaliseren en verbeteren met nieuw ingrediënt

GoodMills Innovation presenteert SpermidinEVO, een nieuw tarwekiemconcentraat met extra gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan spermidine en ondersteunt de autofagie, het zelfreinigende proces dat plaatsvindt in de cellen van het lichaam en gekoppeld is aan een gezond immuunsysteem en een vertraagde veroudering. Het nieuwe ingrediënt levert ook vitaminen die deze positieve effecten versterken: foliumzuur speelt een belangrijke rol in de verdediging van het immuunsysteem en vitamine E, met zijn celbeschermende functie, wordt beschouwd als een klassiek anti-verouderingsingrediënt. Hoogwaardige plantaardige eiwitten en vetten ronden het voedingsprofiel af. Deze samenstelling maakt productontwikkelingen in de marktsegmenten gezondheid, welzijn en gezond ouder worden mogelijk. Dankzij de aangename smaak is het concentraat geschikt voor tal van toepassingen.

Three milkshakes and smoothies on wooden table

Wetenschappelijke studies hebben geconcludeerd dat spermidine een effect heeft op de autofagie. Tijdens dit continue zelfreinigende proces worden oude en overbodige celbestanddelen en schadelijke indringers zoals virussen afgebroken en gerecycled. Aangezien deze gedemonteerde componenten vervolgens kunnen worden gebruikt om nieuwe structuren te bouwen, biedt dit systeem een zeer energie-efficiënt mechanisme voor de productie en vernieuwing van cellen. Spermidine komt van nature voor in het menselijk lichaam en wordt zowel in de cellen als door bacteriën in het darmmicrobioom geproduceerd. Een spermidine-rijk dieet kan ook helpen om de autofagie te stimuleren.


GoodMills Innovation biedt een ingrediënt met een hoog spermidinegehalte

SpermidinEVO van GoodMills Innovation is een uitstekende bron van spermidine en wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge zuiverheidsgraad. In vergelijking met conventionele tarwekiemen heeft het concentraat tot zes keer het spermidinegehalte. Slechts twee gram van dit innovatieve tarwekiemconcentraat zorgt voor de aanbevolen dagelijkse inname van één milligram spermidine.

Optimale spermidinetoevoer van binnen en buiten


Het bedrijf heeft al tal van ingrediënten ontwikkeld die bijdragen aan een gezond microbioom en biedt zo een holistische benadering van de spermidinelevering. “De juiste voedingsbron voor darmbacteriën is een belangrijke basis voor de lichaamseigen spermidineproductie. Voedingsvezels dragen bij aan een gezonde darmflora en ondersteunen zo de spermidineproductie van binnenuit”, legt Michael Gusko, Managing Director van GoodMills Innovation GmbH, uit. “De combinatie van vezelrijke ingrediënten en ons spermidinerijk tarwekiemconcentraat maakt het mogelijk om de celrecycling op twee manieren te stimuleren – van binnen naar buiten en van buiten naar binnen”.

Regelmatige vastenintervallen en intensieve sporten stimuleren de autofagie, maar voedingsmiddelen en dranken met SpermidinEVO kunnen minder actieve gezondheidsbewuste consumenten aanspreken die het moeilijk vinden om een regelmatige activiteit in hun dagelijks leven in te passen en liever niet willen vasten.

Talrijke toepassingen


Van bakkerijproducten, repen, koekjes en pasta’s tot vloeibare toepassingen zoals zuiveldranken en shakes, er zijn bijna geen grenzen aan het gebruik van SpermidinEVO. Het tarwekiemconcentraat kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande recepten en productinnovaties. Bij voldoende dosering zijn ook gezondheidsclaims mogelijk, zoals foliumzuur ter ondersteuning van het immuunsysteem en vitamine E ter bescherming van de cellen. De toepassingsdeskundigen van GoodMills Innovation zijn beschikbaar voor advies tijdens het gehele productontwikkelingsproces.

Over GoodMills Innovation GmbH

GoodMills Innovation GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Hamburg, Duitsland, en is een joint venture tussen Europa’s grootste maalderij, de GoodMills Group, en de wereldwijde ingrediëntenfabrikant Palsgaard A/S, die gevestigd is in Denemarken. Samen met haar Poolse dochteronderneming GoodMills Innovation Polska Sp z o.o. heeft het bedrijf 120 medewerkers in dienst in Europa.

Een gedegen graanexpertise en de modernste raffinagetechnologieën vormen de basis van het bedrijf, dat wereldwijd actief is. Innovatieve en natuurlijke producten die functionaliteit en smaak combineren met gezondheidsvoordelen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met experts uit de wetenschap en de industrie. Klanten uit de voedingsindustrie en de bakkerijsector profiteren van op maat gemaakte producten en van deskundig advies over toepassing, voedingswetgeving en marketingkwesties.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*