Carlos Brito treedt na 15 jaar terug als CEO van bierbrouwer AB InBev

Carlos Brito treedt na 15 jaar terug als CEO van bierbrouwer AB InBev. Michel Doukeris zal hem met ingang van 1 juli opvolgen. Dit werd aangekondigd door het bedrijf.

Brito werkt al 15 jaar bij de brouwer, waarvan 15 jaar als CEO. Via een reeks overnames bouwde hij het bedrijf uit tot een producent van ongeveer een derde van alle bieren ter wereld. Maar de zware schuldenlast, vooral na de aankoop van SABMiller voor 1 miljard dollar in 2016, baart beleggers de laatste tijd steeds meer zorgen. Speculaties over een vertrek zijn al lang aan de gang.

Doukeris, net als Brito, is Braziliaan. Hij werkt sinds 1996 bij AB InBev en is momenteel hoofd van de Noord-Amerikaanse activiteiten.

“Na een grondige en robuuste selectieprocedure is de raad van bestuur verheugd dat de volgende CEO uit ons eigen leiderschapsteam zal komen”, aldus voorzitter Martin Barrington in een persbericht. “Michel is de ideale leidinggevende om het bedrijf naar de volgende fase van organische groei en succes te leiden”.

De voorzitter bracht ook hulde aan uittredend CEO Brito als “de architect die AB InBev leidde en uitbouwde tot ’s werelds grootste bierbrouwer”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*