Cargill lanceert de eerste chocoladeproductie in Azië, met groeiplannen voor de hele regio

De vraag van de consument naar chocoladeproducten blijft gestaag groeien op de Aziatische markt. Om de voedingsindustrie te helpen aan deze groeiende vraag te voldoen, werkt Cargill samen met een lokale producent in het westen van India om zijn eerste chocoladeproductie in Azië te lanceren. De fabriek zal naar verwachting medio 2021 operationeel zijn en zal in eerste instantie 10.000 ton chocoladecomponenten produceren.

“Azië is een belangrijke groeimarkt voor Cargill. Door de opening van een chocoladeproductiebedrijf in India kunnen we de regionale voetafdruk en mogelijkheden in Azië vergroten om beter tegemoet te komen aan de behoeften van de lokale Indiase klanten en de multinationale klanten in de regio”, aldus Francesca Kleemans, managing director Cargill Cocoa & Chocolate Asia-Pacific. “Het toont ook aan dat we de lokale economie willen ondersteunen met de toevoeging van 100 nieuwe productiebanen.”

R&D

Klanten kunnen gebruik maken van Cargills R&D-netwerk van voedingswetenschappers en -experts in Cargills ultramoderne regionale innovatiecentra in Singapore, Shanghai en India om samen te werken met chocoladeproducten die zintuiglijke ervaringen opleveren in termen van kleuren en smaken die specifiek zijn voor regionale en lokale smaken en consumptiepatronen. Klanten profiteren ook van Cargills wereldwijd geïntegreerde toeleveringsketen voor cacao en chocolade, de mogelijkheden voor risicobeheer en de gerenommeerde aanpak van voedselveiligheid en duurzaamheid bij de productie van cacao en chocolade.

Toonaangevende leverancier

“Door het combineren van lokale inzichten uit zijn ervaring en langdurige aanwezigheid als leverancier van voedselingrediënten in India met de opgedane wereldwijde expertise op het gebied van cacao en chocolade, wil Cargill de toonaangevende leverancier en betrouwbare partner worden voor de bakkerij-, ijs- en zoetwarenklanten in Azië, die de chocoladecompounds, chips en pasta’s zullen gebruiken om producten te creëren die de lokale fijnproevers zullen bekoren”, voegde Kleemans eraan toe.

Nieuwe fabriek in India

Cargill vestigde zijn cacaoaanwezigheid in Azië in 1995 in Makassar, Indonesië, met een team dat is aangewezen om de handel en het beheer van de levering van cacao aan de verwerkingsfabrieken van Cargill in Europa en Brazilië te ondersteunen. In 2014 opende Cargill een cacaoverwerkingsfabriek in Gresik, Indonesië, om premium Gerkens® cacaoproducten te maken. Met de toevoeging van de nieuwe fabriek in India is Cargill goed voorbereid om snel operationele capaciteiten te ontwikkelen en op te schalen om toekomstige groei voor de klanten lokaal, regionaal en wereldwijd te ondersteunen.

Over Cargill

De 160.000 medewerkers van Cargill in 70 landen werken onvermoeibaar aan zijn doel om de wereld op een veilige, verantwoorde en duurzame manier te voeden. Elke dag verbindt Cargill boeren met markten, klanten met ingrediënten en mensen en dieren met voedsel dat ze nodig hebben om te gedijen. Cargill combineert 154 jaar ervaring met nieuwe technologieën en inzichten om als betrouwbare partner te dienen voor voedsel, landbouw, financiële en industriële klanten in meer dan 125 landen. Daarnaast bouwt Cargill aan een sterkere, duurzame toekomst voor de landbouw. Info: Cargill.com en News Center.

Over Cargill in India

In India is Cargill in 1987 begonnen. Het heeft bedrijven in geraffineerde oliën, voedingsingrediënten, granen en oliezaden, katoen, diervoeding, bio-industriële en handelsfinanciering. Cargill verkoopt in India toonaangevende consumentenmerken van eetbare oliën zoals Nature Fresh, Gemini, Sweekar, Leonardo Olive Oil, Rath en Sunflower brand of hydrogenated fats. Het brengt ook tarwemeel op de markt onder de merknaam Nature Fresh. Het diervoedingsbedrijf van Cargill levert diervoeding en premix en voeding voor aqua, zuivel en gevogelte. Het brengt diervoeding en premix op de markt onder de merken Provimi, Purina en EWOS. De Cargill’s granen en oliezaden crush business is afkomstig van granen en oliezaden. In totaal heeft het bedrijf meer dan 4.000 medewerkers in dienst, verspreid over kantoren en fabrieken en een netwerk van kantoren, magazijnen en depots.

Over Cargills wereldwijde cacao- en chocoladeactiviteiten

Cargill Cacao & Chocolade zorgt voor een hoge kwaliteit cacao en chocolade op een duurzamere manier over de hele wereld en brengt zijn klanten gemoedsrust, integriteit en opwinding. Met evenwichtige inspanningen op het gebied van leveringszekerheid, duurzaamheidsprojecten en zintuiglijke expertise creëert Cargill een breed scala aan uitstekende gestandaardiseerde en op maat gemaakte producten en diensten. Daarnaast voorziet Cargill de klanten van uitgebreide marktkennis. Cargill ontwikkelt een robuuste, eerlijke en transparante toelecveringsketen, van boon tot bar, die de industriestandaarden continu wil vormgeven. Om een transparantere aanvoer van kwaliteitscacaobonen te garanderen, heeft Cargill zijn eigen inkoop- en handelsactiviteiten opgezet in Brazilië, Kameroen, Ivoorkust, Ghana en Indonesië. Cargills Cacaobelofte onderstreept de inzet van het bedrijf om boeren en hun gemeenschappen in staat te stellen een beter inkomen en een betere levensstandaard te bereiken. het team van 3.600 gepassioneerde cacao- en chocoladespecialisten werkt op 54 locaties.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*