Campina Organic verwijdert plastic doppen van drinkkartons

Friesland Cmapina drinkkartons onder plastic dop

Campina Organic is nu ook verkrijgbaar in milieuvriendelijkere verpakkingen. De één-literdrinkkartons hebben een nieuwe opening waardoor de plastic schroefdop verdwijnt, zodat de productie van miljoenen plastic schroefdoppen wordt vermeden.

Het drinkkarton heeft ook een laagje minder materiaal wat het bruine onbewerkte karton ook verraadt en toont. De nieuwe verpakking heeft dan ook ten minste 37% minder CO2-uitstoot dan de oude verpakking. De resterende CO₂-uitstoot van de verpakking wordt gecompenseerd¹, waardoor deze klimaatneutraal is.

Consumenten kiezen bewust groen

“Steeds meer consumenten willen groenere keuzes maken in de supermarkt. Zij zijn bereid iets te doen als dat beter is voor het milieu. De nieuwe verpakking van Campina Organic – zonder schroefdop – biedt een eenvoudige manier om de uitstoot van CO₂ en plastic afval te verminderen. Wij introduceren deze verpakking omdat het onze ambitie is om ons gehele verpakkingsportfolio volledig circulair en CO₂-neutraal te maken en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal verder te reduceren. Dit is een van de prioriteiten van het duurzaamheidsprogramma ‘Feeding a better planet’ van FrieslandCampina, zegt Bas Roelofs, CEO van FrieslandCampina Consumer Dairy Nederland.


Duurzaamheid moet omhoog

FrieslandCampina heeft eind 2020 haar nieuwe duurzaamheidsprogramma ‘Feeding a better planet’ gelanceerd. In dit programma heeft de zuivelproducent zich een aantal ambitieuze doelen gesteld, waaronder klimaatneutraliteit, biodiversiteit, duurzame grondstoffen en verpakkingen. In alle merken van FrieslandCampina zijn stappen gezet om deze doelstellingen te bereiken. De introductie van de nieuwe literverpakkingen voor Campina Organic is daar een voorbeeld van. Een ander voorbeeld is de productie van duurzame energie door boeren van FrieslandCampina met zonnepanelen, windturbines of de monovergisting van mest. Vanaf 1 januari 2021 zal het energieverbruik voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten worden gedekt door de productie van groene energie door leden van de eigen coöperatie.

1 Compensatie door investeringen in duurzaamheidsprojecten door Groenbalans.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*