Caldic neemt Arlès Agroalimentaire, distributeur van voedingsingrediënten over

Caldic B.V. heeft de overname aangekondigd van Arlès Agroalimentaire SAS, een toonaangevende distributeur van hoogwaardige voedingsingrediënten en functionele additieven in Frankrijk. De overeenkomst onderstreept Caldic’s ambitie om een toonaangevende leverancier van oplossingen voor voedingsingrediënten in Europa te worden.

Arlès Agroalimentaire is een familiebedrijf dat zich sinds 1914 bezighoudt met de distributie van voedingsingrediënten. Door de jaren heen zijn ze uitgegroeid tot een toonaangevende distributeur in de Franse markt voor voedingsingrediënten, die meer dan 900 klanten bedient met een breed productportfolio en een uitstekende service en expertise.

Aanvullend

Deze laatste toevoeging past uitstekend bij de huidige activiteiten van Caldic in de Europese bakkerij-, zuivel-, dranken-, hartige, banket-, zoetwaren- en voedermarkten. Met het brede assortiment hoogwaardige voedingsingrediënten en functionele additieven van Arlès, waaronder zetmeel, emulgatoren, smaakstoffen, kleuren, eiwitten en zoetstoffen, is Caldic uitgegroeid tot een van de topspelers op de Franse markt voor voedingsingrediënten.


Uitbreiding van de Europese voetafdruk door toetreding tot de Franse voedingsingrediëntenindustrie

Innovatiebevorderend!

“We zijn erg blij met de overname van Arlès Agroalimentaire, een belangrijke mijlpaal in onze Europese groeistrategie voor de distributie van voedingsingrediënten”, zegt Laurent Pasqualini, Director Distribution Europe bij Caldic. “Onze bedrijven vullen elkaar perfect aan. We hebben vergelijkbare waarden en een bijpassende visie op medewerkers, leveranciers en klanten. Met Arlès Agroalimentaire aan boord heb ik er alle vertrouwen in dat we samen met Arlès Agroalimentaire met succes vele innovatieve voedingsoplossingen voor klanten zullen brengen en de markt voor onze principes en partners zullen laten groeien.

Hoge toegevoegde waarde voor onze leveranciers

Nathalie Arlès, CEO van Arlès Agroalimentaire voegt hieraan toe: “Ons doel is altijd geweest om de beste bron te zijn voor de producten die we aan onze klanten verkopen en een distributeur met een hoge toegevoegde waarde voor onze leveranciers. Aangezien Caldic’s full-service specialiteitenstrategie perfect aansluit bij onze visie voor de toekomst, zijn we blij om deel uit te maken van de Caldic-familie. Dit betekent dat zowel onze klanten als onze medewerkers zullen profiteren van het wereldwijde netwerk en de mogelijkheden van Caldic”.

Over Caldic
Caldic is een full-service distributeur die zich bezighoudt met de productie en distributie van oplossingen in de voedings-, industriële-, en gezondheids- en persoonlijke verzorgingsmarkten. Met entiteiten in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific, ligt zijn kracht in zijn wereldwijde netwerk in combinatie met lokale expertise, wat de flexibiliteit biedt om in te spelen op lokale behoeften en binnenlandse partnerschappen op te bouwen. Het bedrijf werkt met eigen magazijnen, productiefaciliteiten, testcentra en technische expertise en biedt oplossingen op maat die bijdragen aan de zakelijke successen van klanten.

Over Arlès Agroalimentaire
Arlès Agroalimentaire is een specialist in de distributie van ingrediënten, functionele additieven en plantaardige ingrediënten, die diensten en oplossingen levert aan de voedingsindustrie. Tot de expertisegebieden van de onderneming behoren onder meer: Textuur en stabilisatie, kleur en helderheid, smaak & voeding en inclusies.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*