Brussels Beerproject investeert 6 miljoen

De moeilijke Covid 19-periode houdt het Brussels Beer Project niet tegen. Het heeft een overeenkomst met Invest For Jobs (IFJ) en BNP Paribas afgerond voor in totaal 6 miljoen euro in de vorm van een kapitaalverhoging via IFJ (2,6 miljoen euro) en een banklening. Doelstelling: financiering van de bouw van hun nieuwe brouwerij met een capaciteit van 35.000HL. Daarbij zullen op termijn bijna 25 nieuwe directe lokale banen worden gecreëerd.

Na een architectenwedstrijd georganiseerd te hebben, die 52 Belgische en internationale kandidaten samenbracht, koos BBP, met de hulp van haar gemeenschap, de Brusselse architecten van Office, bekroond voor hun durf met talrijke prijzen, om deze brouwerij resoluut te richten op morgen. De werken starten in september 2020 voor een opening in september 2021 aan de Biestebroek-kade, in de wijk “Port Sud”.

Historische site


Met deze nieuwe brouwerij zal BBP al haar bieren in Brussel kunnen brouwen met een capaciteit van 35.000hl, terwijl de historische Dansaert-site zal blijven experimenteren met kleinere brouwsels. Deze brouwerij zal over de hele lijn innoverend zijn. Naast de zelfvoorzienendheid in elektriciteit dankzij het gebruik van zonne-energie, zal de brouwerij ook het door de productie opgewekte warme water, in plaats van fossiele energie, hergebruiken voor verwarming. Een tuin van bijna 1.000 vierkante meter en een taproom bieden op jaarbasis plaats aan meer dan 25.000 bezoekers in een prioritaire wijk voor Brussel.

Crowfunding, circulair


Brussels Beer Project staat bekend om zijn disruptieve modellen zoals voorloper in crowdfunding sinds 2013 met de grootste beloning-crowdfunding die tot nu toe in België werd behaald (meer dan 4.000 abonnees!). Evenals de circulaire economie met het eerste bier gebrouwen met vers onverkocht brood, zet het BBP zich nu openlijk in voor een proces van duurzaamheid en maatschappelijk rendement.

Lust 4 Life”


BBP is sinds eind april weer aan het brouwen en heeft zijn ogen nu gericht op zijn horecapartners met een aankomend bier waarvan de winst volledig zal worden gedoneerd aan de #horecacomeback-actie. BBP heeft vandaag ook net de “Lust 4 Life” uitgebracht, gebrouwen met 100% Belgische hop, die de levenslust na deze lange opsluiting zal symboliseren et die mid-mei bij Delhaize beschikbaar zal zijn.

This post is also available in: Nederlands Français (Frans)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*