Bruggeman is voortaan La Martiniquaise Benelux

Bruggeman, moederbedrijf van de bekende jenevers Smeets, Hertekamp en Peterman en de kinderdrank Kidibul, verandert na 138 jaar zijn naam in La Martiniquaise Benelux. De naamsverandering is bedoeld om de positie van de Gentse distilleerderij op de Beneluxmarkt te versterken en te zorgen voor kruisbestuiving tussen de verschillende (internationale) merken.

“De naamsverandering is een aanvulling op de overname in 2018 van de Nederlandse drankenproducent Inspirits Premium Drinks (IPD)”, zegt Lieven Stevens, managing director van La Martiniquaise Benelux.

“In 2009 werd Bruggeman een volle dochteronderneming van de Franse groep La Martiniquaise Bardinet, de zevende grootste producent van likeuren en aperitieven, met een omzet van 1,3 miljard euro in 2022. La Martiniquaise produceert momenteel ongeveer 12 miljoen flessen per jaar in haar distilleerderij in Gent aan de Wiedauwkaai voor de Benelux-markt en verschillende exportlanden. Met een omzet van 68 miljoen euro (exclusief accijnzen) is de groep momenteel de vierde grootste distilleerderij in België. Gent blijft de operationele basis in de Benelux.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*