BRU-flessen worden voortaan gemaakt van 100% gerecycleerd plastic

Sedert 25 april 2021 is BRU het eerste merk van de Spadel Group dat overstapt op 100% gerecycleerde en recycleerbare plastic flessen, ook bekend als rPET. Dit maakt deel uit van de duurzame verpakkingsstrategie van Spadel Group, die ernaar streeft om tegen 2025 geleidelijk over te schakelen op 100% rPET plastic verpakkingen voor alle merken van de groep in de Benelux, Frankrijk en Bulgarije. In navolging van BRU zal het bedrijf vanaf september dit jaar ook overschakelen op 100% gerecycleerd plastic voor zijn gearomatiseerde waters Spa Touch en 50cl Wattwiller flessen.

Het merk BRU is altijd begaan geweest met de natuur en het milieu. Sinds zijn oprichting heeft het ernaar gestreefd de impact op de planeet te verminderen en de watervoorraden zo goed mogelijk te beheren, zoals alle merken van de Spadel Group. BRU is vastbesloten een lokaal merk te zijn. De onderneming heeft zich ertoe verbonden haar water niet ver van de bron in Stoumont in de Belgische Ardennen te exporteren, waardoor de CO2-uitstoot die met het transport gepaard gaat, wordt beperkt. Vanaf oktober 2020 zal BRU ook een van de eerste waters in België zijn die zich koolstofneutraal mogen noemen.

Door alle plastic flessen over te schakelen op 100% gerecycled en 100% recyclebaar plastic, zet BRU weer een stap in de richting van een circulaire economie. De keuze voor duurzamere plastic verpakkingen is een verder bewijs van het streven van BRU om steeds verantwoorder en lokaler te produceren.

Sneller dan de EU-richtlijn

De beslissing om 100% rPET te gebruiken is niet beperkt tot het merk BRU van Spadel. Een Europese richtlijn schrijft voor dat flessen die in de Europese Unie worden verkocht tegen 2025 ten minste 25% gerecycleerd plastic moeten bevatten en tegen 2030 ten minste 30%, maar de groep wil die doelstellingen veel sneller bereiken. De duurzame verpakkingsstrategie van Spadel, Source of Change, heeft als doel om tegen 2025 voor alle merken van de groep over te schakelen op 100% rPET-verpakkingen. Deze omschakeling naar 100% gerecycleerd plastic is een van de maatregelen die bijdragen tot de algemene doelstelling van de Groep om de koolstofuitstoot tegen 2025 met 42% te verminderen.

“Als leider op de Belgische markt voor natuurlijk mineraalwater en als pionier op het vlak van duurzame ontwikkeling in Europa, moet Spadel voortdurend innoveren om de ecologische voetafdruk van het bedrijf snel tot nul te herleiden”, zegt Marc du Bois, CEO van Spadel. “Ons familiebedrijf zet zich in voor de lokale economie door regionale en vooral duurzame productie te bevorderen. Het gaat hierbij om zeer specifieke projecten zoals de bescherming en het herstel van de waterrijke gebieden in de Venen, de installatie van fotovoltaïsche panelen op de daken van de Monopole de Spa of het Lean & Green-project voor groenere logistiek en distributie. Daartoe behoort ook het gebruik van steeds duurzamere verpakkingen, zoals de 100% rPET plastic flessen die nu door BRU worden gedistribueerd.”

Met name de verschillende merken van de Spadel Group hebben elk hun eigen tijdschema voor de overschakeling op 100% gerecycleerde plastic flessen. In navolging van BRU is het nu de beurt aan het populaire Spa Touch-assortiment van gearomatiseerde waters om vanaf september 2021 over te schakelen op 100% rPET. Andere limonades en waters van het merk Spa zullen vanaf 2022 volgen. In Frankrijk zal het merk Wattwiller vanaf september 2021 ook zijn eerste 100% rPET-flessen (de kleine 50cl-waterflessen) op de markt brengen. Voor alle producten van de merken Wattwiller en Carola wordt gestreefd naar 100% rPET tegen 2025. Hetzelfde geldt voor Bulgarije, waar de flessen van het merk Devin tegen 2025 100% rPET zullen zijn.

Om zo circulair mogelijk te zijn, ondersteunt de Spadel Group proefprojecten met lokale recyclers in alle markten waar zij actief is. Op die manier verwacht Spadel de kwaliteit en de beschikbaarheid van rPET in de komende jaren verder te verbeteren.

Bekijk deze video voor meer informatie over rPET.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*