Brouwers pleiten voor gerichte steunmaatregelen

Belgian Brewers Federation betreurt de maatregelen die het Overlegcomité op 26 november afkondigde, maar toont eveneens begrip voor de zorgwekkende evolutie van de besmettingscijfers en de druk die dit legt op ons zorgsysteem. Daarom pleiten de De Belgische Brouwers voor doelgerichte steunmaatregelen doorheen de volledige keten naar aanleiding van de ontstane situatie.

Sinds het uitbreken van de covid-pandemie hebben de horeca ( Horeca Vlaanderen, Fédération Horeca Wallonie Asbl, Fédération Horeca Bruxelles / Brussel) en de toeleveranciers, waaronder de brouwers, het ontzettend moeilijk gehad. Deze nieuwe maatregelen voor de horeca (en eventsector) zijn niet alleen capaciteitsbeperkend, maar zullen anderzijds ook het consumentenvertrouwen een deuk geven met verhoogd risico op annuleringen en no-shows. De Belgische Brouwers pleiten voor doelgerichte steunmaatregelen doorheen de volledige keten naar aanleiding van de ontstane situatie.

Afhankelijk van het bevoegdheidsniveau ziet dit zich onder andere vertaald in bijkomende ondersteuningen op vlak van: verlengen van tijdelijke werkloosheid, uitbreiden van het overbruggingsrecht, invoeren van modaliteiten voor kredietaflossingen, herinvoeren van de tijdelijke BTW-verlaging op alcoholische dranken in de horeca, compenseren van forse omzetdaling. Geen steun zal de volledige keten voor nog grotere uitdagingen stellen. Onze rijke eet-, drink- en tafelcultuur dient beschermd te worden.

Aan de horecaliefhebbers vragen de brouwers om de geldende maatregelen te respecteren. Dit laat iedereen toe om op een veilige en verantwoorde manier, te kunnen blijven genieten van een bezoek aan hun favoriete café of restaurant tijdens de komende winterperiode. De recente volledige heropstart van de horeca en de herwonnen vrijheden hebben wij te danken aan onze hoge vaccinatiegraad, waarop we eveneens moeten blijven inzetten.

Krishan Maudgal, directeur van de vzw Belgische Brouwers: “We kunnen nog een pintje drinken in ons favoriete café of iets gaan eten in ons lievelingsrestaurant, weliswaar niet zoals we dat gewend waren, maar laten we de komende 3 weken met z’n allen de huidige maatregelen zo goed als mogelijk volgen om er ons op die manier van te verzekeren dat we dit ook zullen kunnen blijven doen voor een lange tijd”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*