Brouwers gematigd positief over zomerplan

Belgian Brewers Federation onthaalt het door het Overlegcomité vandaag aangekondigde ‘Zomerplan’ positief. Een plan, dat afhankelijk van epidemiologische parameters, de volledige heropening van de horeca op 9 juni mogelijk maakt.

De federatie is ervan overtuigd dat de horeca een veilige en gecontroleerde omgeving kan bieden en zo de naleving van de sanitaire maatregelen kan versterken. Een heropening op 9 juni is een belangrijke stap om de toekomst van de horeca- en de brouwerijsector veilig te stellen en het welzijn van de bevolking te verbeteren. Hoewel de federatie ‘Belgian Brewers’ verheugd is over de aankondiging van de volledige heropening van de Horeca, wijst zij er toch op dat dit niet het einde van de financiële moeilijkheden inhoudt.

Precaire situatie

De economische situatie van vele etablissementen en brouwers blijft precair daar de horeca meer dan zes maanden moest sluiten. Bovendien zijn er nog beperkingen en dwingen de strikte heropeningsprotocollen de horeca om met een beperkte capaciteit te werken. De gevolgen van de crisis zullen nog lang voelbaar zijn, het is dan ook essentieel dat de overheden deze sectoren, die de pijlers van ons cultureel erfgoed vormen, blijven steunen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*