Brouwerij St.-Bernardus investeert 14 miljoen in productiehal en brouwerijtour (voor toerisme)

Brouwerij St.Bernardus in Watou heeft aanzienlijk geïnvesteerd in een nieuwe bottelarij en Brewery Tour. Deze investeringen belopen in totaal twaalf miljoen euro voor de bottelarij en nog eens twee miljoen euro voor de nieuwe Brewery Tour. Sinds de overname in 1998 door Hans Depypere heeft de brouwerij aanzienlijke groei doorgemaakt, met uitbreiding van de brouwzaal en een productiestijging van 8.000 naar 50.000 hectoliter.

De bieren van St.Bernardus, waaronder St.Bernardus Abt 12 en St.Bernardus Tripel, worden nu in meer dan 80 landen verkocht. De brouwerij is ervan overtuigd dat deze investeringen een waardevolle aanvulling zijn voor het toerisme in de Westhoek en het rijke bierverhaal in het bijzonder.

Productie

Brouwerij St.Bernardus heeft aanzienlijk geïnvesteerd in een nieuwe productiehal in Watou om te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar St.Bernardus-bier. De nieuwbouw omvat een nieuwe bottelarij, extra opslagruimte voor verpakkingen, kantoren en een laboratorium. De nieuwe bottelarij, die sinds november 2022 operationeel is, heeft het productieproces verduurzaamd en de logistieke werking verbeterd. Deze investering biedt duurzamere productiemethoden en innovatiemogelijkheden voor smaken en verpakkingssoorten, en creëert ruimte voor langetermijngroei van de brouwerij.

Afvullen in nieuwe bottelarij

De investering in de nieuwe bottelarij bij Brouwerij St.Bernardus heeft de afvulsnelheid verhoogd naar 16.000 flessen per uur voor flessen van 33cl en 6.000 flessen per uur voor flessen van 75cl. Deze investering bood ook de gelegenheid om de huisstijl van de bieren op te frissen, inclusief etiketten, kroonkurken en kartonnen verpakkingen. De bottelarij ontvangt een Vlaamse subsidie van 786.503 euro.

Waterzuivering

Bovendien wordt de waterzuiveringsinstallatie van de brouwerij volledig vernieuwd en uitgebreid, en wordt in het voorjaar van 2024 een nieuw magazijn op Sappenleen, een industrieterrein in Poperinge, in gebruik genomen om de groei van de brouwerij te ondersteunen. Dit magazijn zal voornamelijk worden gebruikt voor opslag van hulpgoederen zoals flessen en glazen.

Visie

De transitie naar een volautomatische bottelarij bij Brouwerij St.Bernardus was noodzakelijk om hun groeitraject en internationalisering voort te zetten. Ondanks economische uitdagingen koos de brouwerij voor deze grote investering om hun toekomstige groei te ondersteunen. Dit getuigt van hun ambitie om te blijven groeien en zich te ontwikkelen, aldus zaakvoerder Julie Depypere.

Brouwerijbezoeken

Brouwerij St.Bernardus heeft meer dan tien jaar lang gegidste rondleidingen georganiseerd door de brouwerij. Nu hebben ze de Brewery Tour vernieuwd tot een museale ‘experience’ waar bezoekers op eigen tempo het verhaal van St.Bernardus kunnen ontdekken. Deze investering, ondersteund door subsidies van Toerisme Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen, complementeert het toeristische aanbod van de brouwerij en versterkt hun ambitie om een toonaangevende bestemming te worden voor bierliefhebbers en toeristen in de Westhoek.

De totale kosten van zowel de Brewery Tour als de bottelarijinvestering bedragen 14 miljoen euro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*