Brouwerij Maenhout van Koeketiene gaat in nieuwe handen over

Thijs Maenhout en Birgit De Rammelaere, het koppel achter Koeketiene bieren, hebben afscheid genomen van hun brouwerij Brouwerij Maenhout. De brouwerij is per 1 juli overgenomen door de nieuwe eigenaar Pieter Maes, die het werk zal voortzetten vanuit Oostnieuwkerke.

Na 15 jaar vonden Thijs en Birgit het tijd voor iets nieuws. Brouwerij Maenhout werd opgericht in 2009 en kreeg erkenning voor het Koeketiene bier. Het echtpaar besloot de brouwerij te verkopen vanwege de aanzienlijke tijdsbesteding en grote werkdruk.

Na rijp beraad besloot het echtpaar in oktober 2022 op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar. Birgit en Thijs vonden al snel Pieter Maes (43), zoon van voormalig brouwer Jozef Maes (80). Pieter hielp hen 15 jaar geleden Brouwerij Maenhout op te richten en werkte bij brouwerij De Brabandere. Op 1 juli werd hij officieel de nieuwe eigenaar van Maenhout, dat nu bier brouwt in Oostnieuwkerke.

Birgit en Thijs hebben geen spijt van hun beslissing en zijn blij dat de nieuwe eigenaar de erfenis zal voortzetten. Thijs gaat zich richten op zijn carrière als programmeur, terwijl Birgit een baan zoekt in het bedrijfsleven of in het onderwijs. Ze kijken ernaar uit om te genieten van eenvoudige genoegens en tijd door te brengen met vrienden en familie. Ze zullen nog betrokken zijn bij een aantal evenementen rond de brouwerij voordat ze definitief afscheid nemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*