Brouwerij Maenhout betrekt Business Angels bij haar activiteiten

Twee business angels van BAN Vlaanderen zullen de Maenhout Craft Brewery vervoegen. Geert Callewaert, algemeen directeur van de patéproducent Polca, en Thomas Van Huele, kranenspecialist Pocra, nemen deel aan het bedrijf voor een bedrag van 100.000 euro.


De twee ondernemers brengen hun netwerk en hun jarenlange internationale bedrijfservaring mee naar Brouwerij Maenhout. De combinatie van ervaring en kapitaal moet Maenhout in staat stellen zijn tweeledige doelstelling te bereiken: een veel grotere vooruitgang op de internationale markt en de verkoop van zijn producten via de Horeca.

De toegevoegde waarde van BAN Vlaanderen

Brasserie Maenhout werd in 2009 opgericht als familiebedrijf. De brouwerij kende een sterke groei in de markt van de speciaalbieren. In 2015 zagen de oprichters de kans om een nieuwe brouwerij op te richten met een capaciteit van 1.200 hectoliter per jaar en een bottellijn voor het bottelen van 2.000 flessen per uur. Zo konden nieuwe bieren worden ontwikkeld. “Maar de laatste jaren hebben we de grenzen van onze markt bereikt”, zegt Thijs Maenhout, CEO. “We wisten precies wat we wilden: Marketing en middelen voor de uitbreiding en marketing van onze producten in de horecasector. We beschikten echter niet over de nodige expertise op het gebied van internationaal ondernemen, noch over voldoende kennis van voedingsmarkt. Daarom zijn we via BAN Vlaanderen op zoek gegaan naar investeerders die ons niet alleen kapitaal, maar ook en vooral advies en ondersteuning kunnen bieden.

Eind 2018 startte Maenhout met netwerken via BAN Vlaanderen, wat leidde tot een overeenkomst met twee ervaren ondernemers. Geert Callewaert en Thomas Van Huele brengen hun kapitaal, een uitgebreid internationaal netwerk en tientallen jaren ervaring in internationale handel en marketing mee. Geert Callewaerts bedrijf is actief in de voedingsindustrie en levert producten in 25 landen. Thomas Van Huele is actief op het gebied van financieel management. De twee ondernemers maken ook deel uit van de Raad van Bestuur en zullen een adviserende rol vervullen.

Bron: Made in West- Vlaanderen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*