Brouwerij L. Huyghe verbindt zich er als eerst toe zuivere lokale mout te gebruiken

Brouwerij L. Huyghe, bekend voor haar duurzaam engagement, is de eerste grote Belgische brouwerij die zich aansluit bij het Pure Local project van mouterij Belgomalt. Belgomalt is een dochteronderneming van het Belgische bedrijf Boortmalt, de grootste moutproducent ter wereld. De brouwerij heeft zopas een bestelling geplaatst voor 200 ton Pure Local mout, wat overeenkomt met ongeveer 2,5 miljoen glazen Delirium-bier.

Pure Local is het enige project in zijn soort ter wereld. Het brengt geëngageerde Belgische boeren en lokale brouwers samen. Dankzij de beginselen van de regeneratieve landbouw wordt de graanteelt CO2-neutraal of zelfs CO2-negatief.


Beeld van de geschiedenis

Met het Pure Local-programma wil Belgomalt Malt, een dochteronderneming van Boortmalt, de teelt van brouwgerst terugbrengen naar onze eigen velden. De boeren verbouwen het graan volgens de principes van de regeneratieve landbouw. Door minder of helemaal niet te ploegen en de velden tussen oogsten “af te sluiten”, slagen zij erin koolstof uit de lucht in de bodem op te slaan. Het resultaat: CO2-neutrale of zelfs CO2-negatieve gerst. Pure Local begeleidt het hele proces, van de bodemanalyse tot het planten, oogsten en monitoren. En Pure Local-boeren kunnen rekenen op een eerlijke prijs.

“Als trotse familiebrouwerij willen we de toekomst veiligstellen voor de komende generaties. Ons doel is om de meest duurzame brouwerij van het land te worden”, zegt CEO Alain De Laet, die Brouwerij L. Huyghe al in de vierde generatie leidt.

Pur Local

  • Pure Local begon 4 jaar geleden met 4 boeren, vandaag zijn er een 10-tal in Vlaanderen en Wallonië.
  • In 2021 zal ongeveer 600 ton plaatselijk geteelde brouwgerst worden geoogst. Voor volgend jaar plant Belgomalt deze hoeveelheid te verdubbelen tot 1.800 ton.
  • Onderzoek toont aan dat de Pure Local oogst in 2020 al CO2-negatief is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*